Acasa Actualitate-InternaSocial Supermarketurile din Bucuresti vand marfa expirata

Supermarketurile din Bucuresti vand marfa expirata

scris de Ziua Veche
7 afisari

.Supermarketurile din Capitala au fost luate la puricat. Acestea comercializau marfa expirata, fructe mucegaite, preparate din grasimi vandute drept frisca, iar produsele considerate la oferta erau de fapt produse cu preturi mascate. Zece echipe de inspectori au verificat magazinele Billa, Kaufland, Metro, Real, Carrefour, Selgros si Piata Obor. S-au aplicat in total 43 de sanctiuni insumand peste 210.000 lei.


 

Topul amendatilor

 Controlul efectuat de inspectori ai Autoritati Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor impreuna cu comisari Autoritati Nationale pentru Protectia Consumatorilor ajutati de reprezentanti ai Jandarmeriei a evidentiat mai multe nereguli la unitatile verificate.

Cele mai mari amenzi le-au primit Gim Rom Holding care detine licenta pentru G’Market si SC Real Hypermarket care au trebuit sa plateasca fiecare 45.000 de lei. Magazinul G’Market a fost amendat pentru 47 de kilograme si produse din carne care aveau termenul de valabilitate depasit si 41 de kilograme de fructe care prezentau pete de mucegai, putrezite sau deshridatate. Real Hypermarket, din zona Cotroceni comercializa produse alimentare cu termen de valabilitate depasit si carne de pasare care prezenta arsuri de congelare.

Billa Romania a fost amendata cu 10.000 lei, pentru ca angajatii nu erau echipati corespunzator pentru manipularea alimentelor, nu respectau normele de igiena iar in cazul produselor alimentare precum ouale nu aveau gramajul specificat pe ambalaj. In cadrul magazinului s-au descoperit si oferte promortionale care nu erau indeajuns de explicite pentru clienti.

Unul dintre cele mai mari magazine amendate a fost si Metro Cash & Carry care a trebuit sa plateasca 10.000 lei, pentru transportul, depozitarea, pastrarea si expunerea la vanzare a pestelui fara asigurarea lantului frigorific si au fost confiscate 21 de kg de peste. Totodata au gasite la comercializare tablete amarui, pe baza de ulei vegetal, prezentate drept ciocolata (produs care trebuie sa contina unt de cacao) si preparate din grasimi vegetale prezentate ca frisca.

Firma Kaufland Romania a fost amendata cu 6.000 lei, pentru depozitarea ambalajelor de transport pentru produsele alimentare in conditii improprii de igiena, depasirea capacitatilor de depozitare peste limitele tehnologice aprobate oficial. Totodata in magazin a fost descoperit si ulei de masline fals.

Carrefour a primit o amenda de 6.000 lei, pentru ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare fiind confiscate 15 kg de produse din carne si pentru practici comerciale inselatoare gasindu-se specialitati de branzeturi vandute drept cascaval.

 

Comercianti din Obor sanctionati

Pe langa marile magazine verificate si in Piata Obor s-au efectuat mai multe controale. La cele de comercializare a pestelui au fost aplicate 9 sanctiuni, in valoare totala de 5.400 lei, pentru manipularea produselor alimentare fara respectarea normelor de igiena.
Dintre unitatile din hala de carne, 3 au fost sanctionate cu amenzi insumand 4.600 lei, pentru neintretinerea in conditii de igiena a spatiilor de lucru si a utilajelor si ustensilelor de lucru folosite, una dintre acestea primind Ordonanta de Suspendare a Activitatii pentru 21 de zile, necesare remedierii deficientelor constate.
La unitatile din hala de lactate, au fost aplicate 2 sanctiuni in valoare de 3.000 de lei, pentru comercializarea directa catre consumatorul final, fara respectarea normelor de igiena.
Tot in hala Obor au fost amendate 2 persoane fizice pentru pentru manipularea produselor alimentare fara respectarea normelor de igiena, cu suma de 1.200 de lei.

 

0 comentariu

teldrum de la pc 05-07-2010 - 16:24

hai sa mai vorbim nitel de crescent si de Marin Ceausescu. Mircea Badea, Gadea, Ciutacu, Anca Florea si ailalti deontologi ar dori sa deschidem subiectul??? Baaa, ce escroci. apropo, „extericul” Stan nu ne tine o prelegere. Pe tema. Poate descopera ca basescu l-a spanzurat pe Marin…

sulangiul 06-07-2010 - 04:31

Emigrati in Congo, gunoailor pedeliste!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult