Acasa Actualitate-InternaSocial Supraacciza la carburanți, eliminată în Comisia de buget din Camera Deputaților

Supraacciza la carburanți, eliminată în Comisia de buget din Camera Deputaților

scris de Misu Andrei
102 afisari

„Am înregistrat o primă mare victorie în Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților: Supraacciza la carburanți și supraimpozitarea contractelor part-time au fost eliminate! Urmează bătălia și votul final în plenul Camerei. Sunt sigur că vom fi victorioși și acolo. Românii trebuie să scape de supraacciza oneroasă la carburanți și de supraimpozitarea muncii part-time. Ar fi unele dintre cele mai bune vești de sărbătorile de iarnă”, a scris Robert Sighiartău, deputat PNL și membru al comisiei, pe Facebook.

Carburanţii de scumpesc de la 1 aprilie

Premierul Ludovic Orban a declarat pe 27 noiembrie că trebuie desființată supraacciza la carburanți, care a fost „o mare prostie”.

Statul român a colectat peste 5,8 miliarde de lei din supraacciză în ultimii doi ani

Ministerul de Finanțe a anunțat, într-un răspuns la o interpelare adresată de Florin Roman, deputat PNL, că statul român a colectat din septembrie 2017 până în prezent suma de aproximativ 5.850 milioane de lei, prin introducerea supraaccizei la carburanți, începând cu 2017.

Introdusă pentru prima dată în 2014 de Guvernul Ponta, supraacciza la carburanți era de 7 eurocenți pe litru, iar banii obținuți urmau să fie folosiți pentru construcția de autostrăzi. La 1 ianuarie 2017, supraacciză a fost eliminată, dar a fost reintrodusă în toamna aceluiași an, în două tranșe.

Eliminarea supraaccizei nu înseamnă neapărat reducerea prețului

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS