Acasa Actualitate-InternaSocial Surpare de teren în zona Eroilor – Restricțiile de circulație – 30 de zile

Surpare de teren în zona Eroilor – Restricțiile de circulație – 30 de zile

scris de D.P.
8 afisari

Restricțiile de circulație în zona Eroilor, unde s-a surpat terenul, din cauza lucrărilor la noua magistrală de metrou, vor fi menținute timp de 30 de zile, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului București, Alexandru Ichim.

pericol-de-surpare-in-zona-eroilorAcesta a spus că, din această cauză, 14 persoane și-au părăsit locuințele aflate în apropierea zonei afectate. Zece dintre acestea au fost cazate la rude, iar patru la hotel.

Potrivit acestuia, Primăria Municipiului București este dispusă să ofere cazare celor afectați.

„Nu există risc de prăbușire. Zona este monitorizată atent. Comisia de circulație a municipiului București s-a întâlnit în regim de urgență”, a adăugat reprezentantul PMB.

El a spus că în mod „evident” constructorul va plăti daunele ce provin din acest incident. „Constructorul a cerut un răgaz de 24 de ore pentru un plan”, a explicat Ichim.

Acesta a subliniat că prin restricțiile de circulație impuse timp de o lună cele mai afectate zone ale Bucureștiului vor fi Drumul Taberei și Cartierul Militari. Astfel, în perioada următoare, agenți ai Poliției Rutiere, Poliției Locale și Poliției Naționale vor face eforturi pentru a asigura fluidizarea traficului pe traseele alternative.

Ichim a ținut să precizeze că PMB va trage la răspundere constructorul, dar, pentru moment, Primăria Generală se axează nu pe măsuri de sancționare, ci de fluidizare a traficului.

Reprezentanții Metrorex au anunțat că circulația metroului nu este afectată.

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, i-a convocat, duminică, la sediul Primăriei Municipiului București, pe reprezentanții Metrorex, ai Poliției Rutiere, ai ISU și ai Inspectoratului de Stat în Construcții pentru a discuta măsurile de intervenție pentru punerea în siguranță a perimetrului, precum și eventuale măsuri de extindere a restricției de circulație rutieră în zona Eroilor, unde s-a surpat terenul, existând riscul de prăbușire a carosabilului.

Sâmbătă, traficul rutier pe bulevardul Eroilor, între str. Carol Davila și Pod Eroilor, și pe bulevardul Eroilor Sanitari, între str. Carol Davila și Piața Operei, a fost întrerupt din cauza surpării terenului.

PMB a precizat, într-un comunicat de presă, că incidentul a fost semnalat de constructorul care efectuează lucrări de modernizare și extindere pentru Metrorex.

„Deoarece exista riscul prăbușirii carosabilului și propagării surpării spre imobilele aflate la intersecția bulevardului Eroilor cu bulevardul Eroii Sanitari, primarul general Răzvan Sava a convocat un comandament de urgență și a dispus închiderea traficului în zonă, până la punerea în siguranță a perimetrului”, se arăta în comunicatul citat.

Astfel, s-a închis circulația pe următoarele străzi: pe bd. Eroilor, pe sensul spre centru, de la strada Carol Davila, iar pe sensul spre periferie, de la Splaiul Independenței și pe bd. Eroii Sanitari, pe sensul spre centru, de la strada Carol Davila.

Circulația rutieră se va desfășura deviat, astfel: pe sensul spre centru, dinspre cartierele Drumul Taberei și Militari, pe șos. Pandurilor — Calea 13 Septembrie sau șos. Geniului — șos. Cotroceni; pe sensul spre cele două cartiere, pe Splaiul Independenței — șos. Cotroceni — șos. Geniului sau șos. Cotroceni — bd. Iuliu Maniu — bd. Vasile Milea.

Regia Autonomă de Transport București a decis să devieze autobuzele care circulă în zona Eroilor din cauza surpării carosabilului în urma lucrărilor la noua stație de metrou, potrivit purtătorului de cuvânt al Regiei, Constantin Tobescu.

Autobuzele liniilor 122, 126, 137, 138, 168, 226, 268, 368 și 668 vor circula deviat de la strada Știrbei Vodă cu Splaiul Independenței, prin Splaiul Independenței, șoseaua Cotroceni, strada Dr. Gheorghe Marinescu, bulevardul Eroii Sanitari, strada Carol Davila, apoi traseul de bază.

‘Având în vedere că zona Eroilor este un nod important și cu punct de transbordare între RATB și Metrorex, am luat decizia să deviem liniile de autobuze care circulă în zonă pe cele mai apropiate artere pentru a nu afecta călătorii. Sunt în jur de 10 linii de autobuze care o să circule prin spate pe la Elefterie. Stația Eroilor nu va mai putea fi efectuată pentru că nu avem pe unde trece până la reglementarea situației, moment în care vom reveni în zonă’, a declarat duminică, pentru AGERPRES, Constantin Tobescu.

Circulația metroului nu este afectată sub nicio formă, iar constructorul caută soluții de consolidare a terenului, în zona Eroilor din Capitală, unde asfaltul s-a surpat, a declarat duminică Marin Aldea, șeful Direcției Strategie, Planificare, Resurse în cadrul Metrorex, cu atribuții de director general.

Acesta a explicat că asfaltul a fost surpat după ce un puț a fost avariat. „Un puț de epuisment a fost avariat și apa a pătruns în stația Eroilor 2. S-au luat măsuri de către constructor pentru izolarea pătrunderii apei în stații. În continuare, se caută soluții de consolidare a terenului”, a adăugat Aldea. Potrivit acestuia, un asemenea puț extrage apa din pânza freatică.

De asemenea, acesta a spus că autoritățile au luat măsuri pentru siguranța locatarilor din imobilele care au fost afectate.

„Asemenea incidente am înțeles că au mai avut loc și în alte orașe… la Roma, la Barcelona. Nu e o situație care s-a întâmplat doar la noi”, a menționat Aldea.

El a dat asigurări că, la metrou, „circulația nu e afectată sub nicio formă”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult