Acasa Actualitate-InternaSocial Surprize, surprize. Bacteria E.coli nu a pornit din Spania

Surprize, surprize. Bacteria E.coli nu a pornit din Spania

scris de B.C.R
3 afisari

Epidemia provocată de bacteria E.coli, care se extinde rapid în Europa, nu a pornit de la legumele spaniole. Anunţul a fost făcut dupa aflarea rezultatului analizelor de laborator din Spania.

bacteria e.coli_ingenuncheaza_agricultorii

foto: Agrepres

Dealtfel, Comisia Europeana a ridicat atenţionarea asupra consumului de castraveţi spanioli, iar Madridul anunţă că va cere despăgubiri pentru pagubele enorme suferite. Sursa infecţiei rămâne necunoscută, informează TVR.

Parlamentul European a programat o dezbatere pe această temă pe agenda sesiunii sale plenare de la Strasbourg, de marţea viitoare.

După ce vineri a dat senzaţia că se încredere totală în datele furnizate de autorităţile germane, care indicaseră că sursa contaminării ar fi mai multe loturi de castraveţi ce proveneau din provinciile spaniole Almeria şi Malaga, executivul UE a ridicat miercuri seară alerta legată de castraveţii spanioli ca posibilă sursă de contaminare cu E.coli.

Comisarul european pentru sănătate John Dalli a cerut, potrivit Agerpres, autorităţilor germane să-şi dubleze eforturile pentru identificarea cât mai rapidă a originii contaminării.

Spania a pierdut 200 de milioane de euro în aproape o săptămână, iar în Olanda pierderile sunt cifrate la cinci milioane de euro pe zi. Pe lângă ajutoarele naţionale sau regionale ce vor trebui să fie acordate legumicultorilor, Spania, Olanda şi Germania intenţionează să solicite Uniunii Europene compensaţii financiare pentru producătorii săi.

Rusia a decis joi dimineaţă să interzică importul de legume proaspete din toate ţările Uniunii Europene, din cauza epidemiei provocate de E.coli. ”Interdicţia importurilor de legume proaspete, care se referă la toate ţările Uniunii Europene, intră în vigoare din această dimineaţă”, a declarat joi şeful Agenţiei pentru protecţia consumatorilor, Ghennadi Onişcenko.

Comisia Europeană a precizat că va cere explicaţii Rusiei pentru decizia sa, apreciată ca exagerată.

Începând cu 2 mai 2011 au fost raportate 499 de cazuri, din care 10 fatale, de sindrom hemolitic uremic (SHU, provocat de bacteria E.coli) în statele UE. Pe baza informaţiilor disponibile până acum, o primă concluzie este că toate cazurile au legătură cu nordul Germaniei, inclusiv cazurile din celelalte ţări.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult