Acasa Actualitate-InternaSocial Suspendarea platii drepturilor salariale restante din sectorul bugetar este constitutionala

Suspendarea platii drepturilor salariale restante din sectorul bugetar este constitutionala

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

.Curtea Constitutionala a decis ca este constitutionala prevederea din OUG 18/2010 privind suspendarea de drept a oricarei proceduri silite referitoare la plata unor drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, judecatorii Curtii Constitutionale respingand sesizarea Avocatului Poporului,au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse din CC.


 

Curtea Constitutionala a analizat OUG 18/2010 privind plata esalonata, intre 2011 si 2013, a unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, dupa ce ordonanta a fost deja adoptata in 5 mai de Senat.

Avocatul Poporului (AP) a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la neconstitutionalitatea dispozitiilor articolului unic, punctul 2, din OUG 18/2010 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.

Concret, AP a reclamat articolul 2 din OUG 18/2010 care prevede ca in cursul termenelor prevazute pentru plata sumelor obtinute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi salariale, devenite executorii in perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2010, orice procedura de executare silita se suspenda de drept.

In opinia lui Ioan Muraru – fost presedinte al Curtii Constitutionale -, in OUG 18 este stipulat „cu viclenie” ca „orice procedura de executare silita se suspenda de drept”, iar acest lucru incalca normele constitutionale.

Federatia Sindicatelor din invatamant „Spiru Haret” a apreciat ca OUG 18/2010 privind amanarea platii unor drepturi salariale castigate in instanta este neconstitutionala si a cerut Avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala in cazul actului normativ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult