Acasa Actualitate-InternaSocial Suspiciune de Ebola în Capitală. Rezultatele analizelor

Suspiciune de Ebola în Capitală. Rezultatele analizelor

scris de A.H.
2 afisari

O nouă suspiciune de infectare cu virusul Ebola a fost confirmată de ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu. „Este vorba despre un adult care a venit din Ghana și a fost internat la un spital din Capitală.

Suspiciune de Ebola în Capitală.

Suspiciune de Ebola în Capitală.

Profesorul Adrian Streinu Cercel, Managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, a anunțat că atât rezultatele testului pentru Ebola, cât şi cel pentru malarie, au infirmat suspiciunile.

„S-a ridicat alerta, s-a instituit carantină. Testele care au fost realizate la Institutul «Matei Balş», atât pentru Ebola, cât şi pentru malarie, au infirmat suspiciunile„, a spus profesorul Adrian Streinu Cercel.

Ultima suspiciune de infectare cu virusul Ebola a fost în luna august. Un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din Ploieşti, care se întorsese în iulie din Nigeria, unde lucra ca inginer în domeniul energiei eoliene, într-un birou din capitala Abuja, a fost atunci internat cu suspiciune de Ebola. În urma testelor de laborator a fost infirmată suspiciunea de Ebola şi s-a stabilit că acesta avea malarie.

Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti a fost desemnat ca unitatea ce ar putea trata orice posibil caz de Ebola. Ministrul Sănătăţii a adăugat că nu vor mai fi trimise în Germania testele în cazul suspiciunilor de Ebola, pentru că pot fi făcute la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”.

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanei infectate. Febra hemoragică pe care o provoacă se manifestă prin hemoragie, vomă şi diaree. Rata mortalităţii bolii este cuprinsă între 25 şi 90% în cazul oamenilor şi nu există un vaccin omologat împotriva ei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult