Acasa Actualitate-InternaSocial Sute de blocuri din București rămân fără apă caldă

Sute de blocuri din București rămân fără apă caldă

scris de Misu Andrei
61 Afisari

Compania Termoenergetica București (CMTEB) anunță că, începând de luni, se vor efectua lucrări de înlocuire, modernizare și de reparații pe conductele rețelei primare, în zone din sectoarele 3, 4, 5 și 6 din Capitală.

Vor fi efectuate următoarele intervenții:

1. Conducta Dn 500mm, în zona străzilor Arenei, Calea Călărașilor, Delea Veche și strada Matei Basarab (între străzile Delea Vechea și Labirint) din Sectorul 3, unde se vor efectua lucrări de reparații pe Magistrala III Sud. Pentru aproximativ 65 blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 31 iulie și 04 august 2023, ora 23.00.

„Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1993, această porțiune de rețea având 30 ani de funcționare”, precizează Termoenergetica, într-un comunicat.

2. Conducta Dn 500 mm, în zona Căii Văcărești nr.220-224 și a străzii V.V. Stanciu din Sectorul 4. Se vor executa lucrări de înlocuire a aproximativ 120 de metri de conductă cu același diametru.

„Pentru aproximativ 60 blocuri din această zonă va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 31 iulie și 4 august 2023, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1979, această porțiune de rețea termică primară având aproape 45 de ani de funcționare”, explică Termoenergetica.

3. Conducta Dn 500mm, în zona Bulevardului Libertății din Sectorul 5, unde se vor executa lucrări de înlocuire a aproximativ 250 de metri de conductă cu același diametru.

Pentru aproximativ zece blocuri din această zonă va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada  cuprinsă între 31 iulie și 4 august 2023, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1984, această porțiune de rețea termică primară având aproape 40 de ani de funcționare”, arată comunicatul CMTEB.

4. Conducta Dn 800mm, în zona străzilor Dezrobirii și Orșova din Sectorul 6, unde se demarează etapa a doua a lucrărilor de înlocuire a conductelor cu o vechime de peste 50 de ani.

Pentru aproximativ 75 blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 28 iulie și 04 august 2023, ora 22.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1971.

Reamintim faptul că în această zonă au fost deja înlocuiți aproximativ 500m (490m) de conductă cu diametrul de 800mm, în prima etapă a șantierului. Tronsonul de magistrală din strada Dezrobirii este foarte important pentru că, pe lângă alimentarea directă a unui număr de cinci puncte termice din zona Roșia Montană, în sezonul de vară reprezintă ruta de alimentare pentru Sectorul 1”, se mai arată în comunicat.

 Finalizarea lucrărilor ar putea dura mai mult (sau mai puțin) decât s-a estimat

De asemenea, tot din această porțiune de magistrală, în sezonul de iarnă pot fi alimentați clienții din zonele: Politehnicii, strada Fabricii, Șoseaua Virtuții, strada Dreptății.

Este important de subliniat că termenele lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea șantierelor și decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor. Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute în teren”, adaugă compania.

Potrivit comunicatului, se va lucra simultan în mai multe puncte, astfel încât, pe măsura finalizării unor operațiuni, punctele termice să fie repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat.

Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS