Acasa Actualitate-InternaSocial T.A.T.A cere prelungirea concediului pentru creşterea copilului

T.A.T.A cere prelungirea concediului pentru creşterea copilului

scris de A.B.
2 afisari

Printr-o scrisoare deschisă trimisă marţi premierului Mihai Răzvan Ungureanu, Alianţa T.A.T.A cere  prelungirea cu trei luni a concediului de un an pentru creşterea şi îngrijirea copilului, dacă ambii părinţi au optat pentru concediul parental, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

T.A.T.A cere prelungirea concediului pentru creşterea copilului

‘Cerem ca prim-ministrul Mihai Răzvan Ungureanu să amâne intrarea în vigoare, de la 1 martie 2012, a două articole din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 124 din 27 decembrie 2011, care reprezintă de fapt integrarea nefericită a unei directive europene în legislaţia românească. Este vorba în primul rând de articolul 11, care prevede că dreptul la concediul pentru creşterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1) se acordă pe bază netransferabilă persoanelor ai căror copii se nasc începând cu data de 1 martie 2012, precum şi celor aflate în situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2), începând cu aceasta dată, în situaţia în care ambele persoane din familia respectiva îndeplinesc condiţiile de acordare a acestuia’, se arată în comunicat..
Potrivit T.A.T.A, efectul imediat al prevederii mai sus menţionate îl reprezintă reducerea concediului parental cu o lună, deoarece se pierde luna respectivă dacă unul dintre părinţi nu poate sau nu doreşte să opteze pentru acest concediu foarte scurt pentru creşterea şi îngrijirea copilului. Asociaţia T.A.T.A mai cere eliminarea, din actul normativ amintit, a obligaţiei puse în sarcina părinţilor aflaţi în concediul parental de a plăti dările locale, sub sancţiunea suspendării plăţii indemnizaţiei aferente concediului. În acest moment, aproximativ 33.000 de taţi se află – la nivel naţional – în concediul pentru creşterea şi îngrijirea copiilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS