Acasa Actualitate-InternaSocial Tabără: Crâşmele pline, n-are cine săpa-n grădină

Tabără: Crâşmele pline, n-are cine săpa-n grădină

scris de P.C.R.
3 afisari

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, declară că într-o ţară cu potenţialul agricol al României este o anomalie să rabzi de foame, dar, la ţară, crâşma e plină de dimineaţă până seara şi nu găseşti pe nimeni să-ţi sape grădina pentru masă şi 100 de lei pe zi.

Valeriu Tabara spune ca la tara crasmele sunt pline„Orice om din România, la potenţialul pe care îl are, nu trebuie să rabde de foame. Este o anomalie să rabzi de foame, şi iar revin la chestiune că mai zilele trecute, înainte ca preşedintele să iasă public, discutam cu un prieten de-al meu, trecând printr-o comună în care de dimineaţă de la opt şi până seara la zece crâşma e plină. Deci, crâşma e plină. Dacă te duci la Ianova dau acum un exemplu locul unde stă mama şi unde merg şi eu de vreo 40 de ani, să cauţi pe cineva să sape în grădină pentru o sută de lei pe zi plus masă, plus mâncare, nu găseşti. Dar la birt e prezentă lumea”, a spus Valeriu Tabără în interviu pentru Mediafax.

El a precizat că susţine punctul de vedere al preşedintelui Traian Băsescu referitor la faptul că în România se lucrează puţin.

„Din păcate, eu aş spune că în România se lucrează cel mai puţin şi susţin punctul de vedere al preşedintelui, nu pentru a mă asocia cu dânsul. Gândiţi-vă că începem ziua, săptămâna de lucru luni la amiază şi o terminăm poate joi la amiază, nu vineri la amiază”, a afirmat Valeriu Tabără.

Ministrul Agriculturii a mai spus că „nicăieri în lume nu vezi suprafeţe cu ciulini”, dar şi că, de multe ori, agricultura a fost tratată ca fiind „la marginea economiei”.

2 comentarii

ion 19-04-2011 - 16:06

asta este o jigodie si un mincinos ; mie mi se ofera cu 50 lei pe zi la sapa la cazma si nu pot sa-i platesc ca nu am de unde ; daca acest idiot da 100 lei plus mancare vin eu sa-i sap prostului in gradina.

Arhimede 19-04-2011 - 19:42

OMG-ul (omul modificat genetic) are într-o oarecare măsură, dreptate.
O corecţie totuşi: la cârciumă găseşti zi de zi cei 3 beţivi ai satului (foşti paznici la CAP, care n-au pămînt) şi cei 20-30 de ţigani care beau cei 50 de lei (nu 100) câştigaţi cu o zi înainte din săpat.
Asta pentru-că angajatorul a făcut greşeala să le dea banii la sfârşitul zilei, nu a lucrării.
A doua zi, grădina era săpată doar pe sfert.
Ş.a.m.d. …

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult