Acasa Actualitate-InternaSocial Tabără prognozează: Mâncarea va fi mai scumpă cu 10%

Tabără prognozează: Mâncarea va fi mai scumpă cu 10%

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Preţul alimentelor de bază ar putea creşte cu 8-10%, potrivit unor prime estimări, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, care a adăugat totodată că autorităţile ar trebui să facă mai mult pentru respectarea de către comercianţi a Codului de bune practici în comerţ.


Este posibil să fie o reajustare de preţuri, dar nu la cele care se vorbesc, şi eu am vorbit de vreo 8 până la 10%. Dar luaţi-o, vă rog, ca o presupunere la această dată, rezultatul final vi-l dau după analizele din minister”, a declarat ziariştilor ministrul Agriculturii, citat de Mediafax, după şedinţa de Guvern, întrebat dacă vor exista scumpiri la alimente, aşa cum anunţă producătorii. Ministrul a precizat că prin reajustarea de preţuri se referă la alimentele de bază. Valeriu Tabără a mai arătat că de multe ori preţul de vânzare al acestor alimente nu se justifică, iar acest lucru este cauzat şi de faptul că unii comercianţi nu respectă Codul de bune practici în vigoare. „Nu este justificat preţul din galantare faţă de ceea ce înseamnă preţul materiei prime. Există extrem de multe rezerve în ceea ce înseamnă adaosuri comerciale, taxe de magazin, de supermagazin, la care cred că trebuie să umble şi cei care comercializează aceste produse”, a spus Tabără. El a adăugat că, din păcate, Codul de bune practici nu a fost implementat în totalitatea lui, iar instituţiile statului ar trebui să facă mai mult în privinţa respectării de comercianţi a acestui Cod.

0 comentariu

Viorica Ianc 29-07-2010 - 03:34

Bavarezii se lauda ca pana la 1 oct. ac.
vor scoate pe piatza o bere ce va contine
si nicotina !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult