Acasa Actualitate-InternaSocial Tânără de 16 ani şi 13 kg adusă la spital pentru că era răcită

Tânără de 16 ani şi 13 kg adusă la spital pentru că era răcită

scris de Ziua Veche
0 afisari

O adolescentă de 16 ani dintr-o comună băcăuană, care cântărea 13 kilograme, a fost adusă în stare gravă la Spitalul de Pediatrie, după ce mama acesteia a chemat ambulanţa pe motiv că fata era răcită şi nu mai mâncase de o lună. Potrivit directorului Spitalului de Pediatrie Bacău, Aurelia Ţaga, fata a ajuns la spital plină de răni şi malnutrită, fiind internată la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă.

“Diagnosticul cu care a fost internată minora de 16 ani este de caşexie, tetrapareză spastică, retard neuromotor sever şi escare fesiere. În acest moment ea este internată în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă pentru că necesită tratament de urgenţă sub supraveghere. Mama spune că nu a mai mâncat de o lună”, a declarat directorul Spitalului de Pediatrie Bacău, citat de Mediafax. Conform unui comunicat emis de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău, fata care cântărea 13 kilograme se afla în îngrijirea mamei. Cazul a fost descoperit miercuri seară de medici şi de asistenţii sociali ai DGASPC, în momentul în care mama fetei a chemat salvarea pe motiv că minora era răcită.

DGASPC a deschis o anchetă în aceeaşi zi. Mama minorei a declarat că de mai mult timp fata refuză mâncarea şi a răcit. Acesta este şi motivul pentru care a solicitat amulanţa”, se arată în comunicatul DGASPC Bacău. Directorul Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Bacău, Sorin Braşoveanu, a spus că în urma unei anchete preliminare s-a stabilit că vecinii şi autorităţile locale din satul unde locuia fata ştiau de situaţia minorei, însă nu au făcut nimic. Conducerea DGASPC Bacău a decis ca după ce problemele medicale ale minorei vor fi soluţionate aceasta să fie ocrotită în unul din centrele sale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult