Acasa Actualitate-InternaSocial Tara sub zapada, romanii sfatuiti sa stea acasa

Tara sub zapada, romanii sfatuiti sa stea acasa

scris de Ziua Veche
1 afisari

Zapada si viscolul din ultimele doua zile au paralizat jumatate de tara. Premierul Emil Boc a convocat duminica Comitetul pentru situatii de urgenta. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis pentru noua judete cod portocaliu de ninsoare pana luni seara la ora 20.00. Scolile (clasele I-VIII) si gradinitele din 12 judete si din Bucuresti vor fi inchise luni. Aproape 130 de drumuri au fost declarate impracticabile. Autostrada Bucuresti-Pitesti a fost blocata din cauza a doua caramboluri  in care au fost implicate 25 de masini. La ora 20:00 a fost inchisa pana luni dimineata. La fel si A2 pe segmentul Bucuresti – Lehliu. ANM a emis duminica cod portocaliu de ninsoare pentru intervalul 7 februarie, ora 12.00 – 8 februarie, ora 20.00, in judetele Giurgiu, Ialomita, Buzau, Braila, Prahova, Calarasi, Galati, Vrancea si Ilfov, precum si in Bucuresti, unde va ninge abundent si va fi viscol puternic, determinand diminuarea semnificativa a vizibilitatii si troienirea zapezii. De asemenea, in acelasi interval, se instituie cod galben pentru alte 15 judete. Va ninge viscolit si in judetele Mehedinti, Gorj, Valcea, Olt, Dolj, Arges, Dambovita, Teleorman, Bacau, Vaslui, Iasi, Neamt si Botosani, iar in judetele Constanta si Tulcea precipitatiile vor fi mixte, favorizand producerea de polei.

 

Premiera pentru premier

Prim ministrul Emil Boc a convocat duminica Comitetul pentru situatii de urgenta cu scopul de a analiza situatia scolilor din zonele afectate de conditiile meteorologice extreme. S-a decis ca elevii din clasele I-VIII din judetele Buzau, Calarasi, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Ialomita, Olt, Prahova, Teleorman, Ilfov si Bucuresti sa nu mearga maine la scoala. In judetul Arges vor fi suspendate cursurile doar in anumite localitati, respectiv:  Stefan cel Mare, Barla, Popesti, Slobozia,  Recea, Izvorul, Ungheni si Mozaceni. De asemenea, gradinitele din judetele amintite vor fi inchise maine, iar daca daca ninsoarea si viscolul vor continua, autoritatile locale ar putea lua decizia ca nici marti sa nu se faca ore.

Accidente in lant pe A1

Aproape 130 de drumuri judetele din Teleorman (29), Giurgiu (22), Ialomita (19), Olt (17), Buzau(11), Dolj (10), Calarasi (4), Dambovita (4), Galati (4), Braila (3), Mehedinti (2), Argeş (2), Botosani(1) si Caras-Severin (1)  au fost inchise duminica, din cauza ninsorii si a viscolului, iar navigatia fluviala pe canalele Sulina si Bara a fost intrerupta.

Duminica la ora 20:00, autostrada Bucuresti-Pitesti a fost inchisa pana luni dimineata din cauza viscolului puternic. Autostrada a fost blocata in jurul orei 12:00 la kilometrul 90, din cauza unui accident in lant in care au fost implicate 20 de masini si care s-a soldat cu opt peroane ranite, dintre care una grav. Autostrada Soarelui a fost inchisa pe tronsonul Lehliu-Bucuresti din cauza viscolului puternic si al vantului care a depasit 70 de km/ora.

Compania Naţionala de Drumuri si Autostrazi a decis sa interzica, incepand de sambata, circulatia masinilor de mare tonaj in judetele Gorj, Mehedinti, Dolj, Olt, Valcea si Teleorman pana duminica, respectiv  Giurgiu, Buzau, Braila, Galati,  Calarsi, Ialomita si Ilfov, pana luni.

Interzis prin Bucuresti

In Bucuresti, primarul general Sorin Oprescu a dispus ca arterele principale din capitala sa fie inchise o ora in noaptea de duminica spre luni. De asemenea, s-a hotarat ca masinile mai mari de 3,5 tone sa nu mai iasa din Bucuresti. Probleme cele mai mari sunt in special in sectorul 5, unde numarul de utilaje de deszapezire este prea mic pentru a curaţa chiar si bulevardele principale. Sorin Oprescu a facut apel la bucuresteni sa evite pe cat posibil deplasarile cu masinile personale: „Avand in vedere evolutia vremii din urmatoarele ore vreau sa fac un apel la cetatenii Capitalei sa evite deplasarea cu masinile personale, atat in cursul zilei de astazi cat si pentru luni dimineata. Avem nevoie de o circulatie cat mai redusa pentru a putea interveni in permanenta cu utilajele de deszapezire. In acest sens, am cerut RATB sa suplimenteze numarul de autovehicule”.

Edilul capitalei a mai declarat ca „suntem pregatiti sa ii ajutam pe cei care au urgente de natura medicala in cele 18 spitale pe care le administram. Directorii din primarie tin legatura in permanenta cu reprezentantii Ambulantei si ai SMURD. Am pus la dispozitia persoanelor in varsta cu nevoi urgente, numarul de telefon gratuit 0 800 821 218.Tot la acest numar, bucurestenii pot semnala cazuri de persoane fara adapost care se afla in pericol de inghet”.

 

 

 

 

0 comentariu

usla 07-07-2010 - 23:22

I-auzi cine vorbeste ! Ma intreb, e de vina menopauza, Monica sau muierea vrea, cu tot dinadinsul, sa-si faca de cacao seful !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult