Acasa Actualitate-InternaSocial T.A.T.A. versus Monica Columbeanu

T.A.T.A. versus Monica Columbeanu

scris de Ziua Veche
8 afisari

 

.T.A.T.A. cere “Drepturilor Copilului” sa cerceteze de urgenta procesul asa-zisei “adoptii la distanta” realizate recent Monica Columbeanu cu acordul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sector 1.


“Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor – T.A.T.A. a luat act cu stupoare de declaratiile si actiunile doamnei Columbeanu, care a reusit rapid sa-si ia un copil acasa de la un centru de asistenta mai simplu si mai lipsit de obligatii decat daca ar fi luat un animal de companie de la un PET SHOP. “Acum doua saptamani sau trei nici nu ma gandeam ca voi avea un baietel si uite ca acum il am. ( …) M-am indragostit iremediabil”. Declaratia mamei-fotomodel arata cat de rapid se poate “adopta” un orfan. Copilul are nevoie de o familie permanenta, de stabilitate si de continuitate. “O sa-l iau mereu cu mine, atunci cand am timp liber”, se arata intr-un comunicat al Aliantei.  

T.A.T.A. condamna usurinta cu care autoritatile publice permit unor persoane cu notorietate sa perfecteze asa-zise “adoptii la distanta”, care pot afecta grav cel putin dezvoltarea psiho-emotionala a unor copii aflati deja in dificultate. T.A.T.A. solicita Autoritatii Nationale pentru Protectia Familiei si a Drepturilor Copilului (ANPFDC) sa renunte la pasivitatea sa proverbiala si iresponsabila, manifestata atunci cand mass-media prezinta cazurile deosebit de grave ale unor copii abuzati sau aflati in pericol de abuz fizic sau psiho-emotional, se mai arata in comunicat. 

Este socant ca, desi baietelul mai are un frate in centrul de plasament, mamica Monica a ales sa-i separe pe frati, placandu-i doar micutul Alex Gabriel. Este nociv ca cei doi copii sa aiba parte de tratamente diferite. Desi este afectata grav legatura afectiva dintre cei doi frati de varste apropiate, DGASPC Sector 1 a aprobat aceasta separare si discriminare a fratilor. 

Este revoltator ca autoritatea pentru protectia copilului a autorizat o asemenea “adoptie”, desi nu exista un acord exprimat de sotul Monicai Columbeanu. “Nici nu l-am intrebat, nu i-am cerut voie lui Iri. A fost dorinta mea. El stie doar ca urmeaza sa vina cineva special.” Daca ar fi achizitionat un obiect scump, s-ar fi asigurat ca are aprobarea sotului? Un copil valoreaza atat de putin? T.A.T.A. a aflat ca mama Monica a depus o cerere la DGASPC Sector 1. S-a dispus efecturea unei anchete sociale la domiciliul doamnei care a dorit “sa adopte” copilul. A mai fost necesar acordul parintilor biologici, asa cum reiese din declaratiile oficialilor implicati. Acestia sunt pasii procedurali urmati de mamica teleasta. T.A.T.A cere ANPFDC sa confirme daca procedura parcursa este fireasca si legala si suficienta pentru a fi protejat INTERESUL SUPERIOR AL COPILULUI”, se spune in acelasi comunicat 

“Copilul pare a fi tratat ca o papusa vie sau ca un animal de companie atat de mama Monica cat si de fiica acesteia. “Irina m-a rugat de multe ori sa-i aduc prieteni care sa ramana la Izvorani, dar copiii trebuiau sa plece, doar aveau familii. Acum dorinta sa a fost indeplinita.” Declaratiile mamei prezentate de presa sunt bulversante. Rezulta ca practic a inchiriat un tovaras de joaca pentru fiica sa. Si a ales un copil si asa vulnerabil si lipsit de afectiunea permanenta a unor parinti. Copilului i se creeaza asteptari false, acesta numind-o deja “MAMA” dupa prima vizita la mosia de la Izvorani”, mai precizeaza T.A.T.A. 

Pentru ca “adoptia la distanta” nu este reglementata de legislatia din Romania, T.A.T.A. doreste sa afle ce acte a semnat mamica Columbeanu si daca sotii Columbeanu au fost evaluati psihologic si chiar expertizati psihiatric, pentru a exista garantii solide ca micutul orfan nu va fi abuzat in vreun fel. 

http://www.acasatv.ro/emisiuni/monica-columbeanu-a-devenit-mama-la-distanta-pentru-un-baietel-video.html

http://libertatea.ro/stire/monica-despre-adoptie-nu-i-am-cerut-voie-lui-iri-289569.html

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult