Acasa Actualitate-InternaSocial Taxa de pod de la Fetești suspendată de la 1 iunie

Taxa de pod de la Fetești suspendată de la 1 iunie

scris de Misu Andrei
84 Afisari

Ministerul Transporturilor vrea să suspende taxa de pod de la Fetești pe Autostrada Soarelui de la 1 iunie și până cel târziu 31 august.

Taxa de pod Fetești-Cernavodă este sistată pe 30 aprilie, 1 și 4 mai, pe anumite intervale orare

Potrivit unui proiect de ordin al ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, impactul financiar estimat ca urmare a aplicării acestei măsuri, raportat la veniturile încasate în aceeași perioadă a anului 2022, se ridică la valoarea de 51.737.435 lei.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) aplică tarife de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Fetești și Cernavodă, Giurgeni – Vadu Oii și Giurgiu – Ruse, care se constituie ca venituri proprii pentru finanţarea lucrărilor de administrare, exploatare, întreţinere, consolidare, reparaţii şi modernizare a drumurilor de interes naţional aflate în administrarea sa. În prezent, se efectuează lucrări de reabilitare a Podului peste brațul Borcea și au fost instituite restricții de circulație pe A2 între Fetești și Cernavodă, fiind închis sensul de circulație Constanța – București, circulația vehiculelor desfășurându-se pe podul alăturat pe o singură banda pe sens, între km 147+015 și km 144+235.

În perioada estivală se estimează o creștere substanțială a numărului de vehicule pe Autostrada București – Constanța, cu vârfuri ridicate de trafic pe sensul București – Constanța la sfârșit de săptămână.

În aceste condiții, pentru evitarea aglomerărilor formate începând cu zona de instituire a restricției (pe fiecare sens de mers) și în vederea fluidizării traficului, prin prezentul proiect de ordin se propune suspendarea aplicării tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Fetești și Cernavodă”, arată documentul publicat de MT.

Suspendarea aplicării tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Fetești și Cernavodă se va aplica pentru toate categoriile de vehicule, în perioada 01 iunie 2023 și până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a Podului peste brațul Borcea, dar nu mai târziu de 31 august 2023.

Impactul financiar estimat ca urmare a aplicării acestei măsuri, raportat la veniturile încasate în aceeași perioadă a anului 2022, se ridică la valoarea de 51.737.435 lei (din care: iunie – 13.251.283 lei, iulie – 18.734.151 lei și august 19.752.001 lei).

Menționăm că derogarea de la prevederile Ordinului ministrului transporturilor nr. 1836/2018 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. nr. 7 din 17.05.2023.”, mai arată ministerul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult