Acasa Actualitate-InternaSocial Taximetriştii vor protesta marţi, în faţa Parlamentului

Taximetriştii vor protesta marţi, în faţa Parlamentului

scris de Laurentiu Banches
10 afisari

APTRTI şi FORT au anunţat că marţi, 27 martie, taximetriştii vor protesta între orele 10-14 impotriva noului proiect de lege din domeniul taximetriei.

În comunicatul transmis de Asociaţia Profesională a Transportatorilor în Regim de Taxi şi Închiriere (APTRTI) şi Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) şi remis de Agerpres se anunţă că “la mitingul de protest vor participa este 1.000 de taximetrişti din Bucureşti şi judeţul Ilfov. Principala noastră revendicare este legată de faptul că mafia din taximetrie trebuie să ia ghearele de pe această activitate, şi să-i lase pe membrii Camerei Deputaţilor să lucreze în interesul pasagerilor şi al taximetriştilor”.

Joi, preşedintele APTRTI, Mihai Ghişă a explicat că „obligativitatea ca un Dispecerat Taxi să deţină şi un anumit parc propriu de maşini, respectiv 50 de autovehicule autorizate taxi” este o doar una din “modificările aberante” care apar în noua lege, întrucât este cunoscut faptul că “autorizaţiile taxi sunt limitate numeric la patru autorizaţii taxi/1000 de locuitori” ceea ce va face ca 80 % din Dispecerate la nivel naţional să nu poată să îndeplinească condiţiile stabilite. Mihai Ghişă a adăugat că eliminarea posibilităţii transporatatorilor autorizaţi în judeţul Ilfov de a opera în capitală ar crea “un avantaj membrilor Camerei Taximetriştilor Bucureşti” care înterprind comenzi în Ilfov nestingheriţi şi ar putea duce la intrarea în somaj a cel puţin 2000 de taximetrişti.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult