Acasa Actualitate-InternaSocial Termoficarea, inamicul mediului

Termoficarea, inamicul mediului

scris de Ziua Veche
15 afisari

.Termoficarea in sistem centralizat este aproape de colaps, autoritatile statului anuntand prabusirea lui in doi ani daca nu se iau masuri. Pe langa reducerea pierderilor concomitent cu cresterea randamentului, sistemele de termoficare trebuie sa treaca prin procese profunde de retehnologizare, pentru a putea atinge standardele comunitare de mediu. De altfel, Romania si-a luat angajamente clare privind termocentralele, care trebuie sa faca investitii de mediu notabile pana in 2013, cand expira perioada de tranzitie.


 

Statisticile arata ca emisiile de poluanti atmosferici provenind de la instalatiile mari de ardere care utilizeaza combustibili fosili si care produc energie si caldura, prin co-generare, au un impact semnificativ asupra mediului. Aceste instalatii emit concentratii ridicate de dioxid de sulf, oxizi de azot, pulberi, metale grele (care cauzeaza ploi acide si presupun un risc enorm pentru sanatatea populatiei, in special in marile zone industriale) si gaze cu efect de sera, precum dioxid de carbon si metan.

in 26 dintre cele mai mari localitati din Romania, instalatiile mari de ardere sunt principalele surse de producere a energiei termice si a apei calde pentru populatie, dar si principalele surse de poluare, din cauza combustibililor fosili utilizati in aceste instalatii, precum carbunele si pacura.

in aceste conditii, pana in 2013 trebuie inregistrate reduceri majore ale emisiilor poluante provenite de la astfel de instalatii, in vederea conformarii cu Directiva 2001/80, ceea ce presupune o reducere de aproape 4 ori de la plafonul intermediar de 540.000 tone in 2007 la 148.000 tone in 2013.

Din cele 270 de sisteme de termoficare in sistem centralizat realizate pana in 1990, la ora actuala mai exista in aproape 130 de orase. „Real, mai functioneaza 60-70 de sisteme”, a precizat Dan Gheorghiu, directorul ISPE, institut care a proiectat aceste sisteme de-a lungul anilor. Acestea alimenteaza cu energie termica 1,6 milioane de apartamente, din care 570.000 se gasesc in Bucuresti.

 

Mediul salveaza caloriferele

 

Cea de-a treia axa prioritara a Programului Operational Sectorial Mediu vizeaza “Reducerea poluarii si minimizarea efectelor schimbarilor climatice prin restructurarea si reabilitarea sistemelor centralizate de incalzire urbana pentru atingerea tintelor de eficienta energetica in localitatile cele mai afectate de poluare”. Pentru aceasta axa au fost alocate fonduri de 458 milioane de euro, din care grant UE 229 milioane de euro.

Ministerul Mediului si Padurilor a anuntat ca prin POS Mediu vor fi finantate 8 proiecte de termoficare. Cel pentru sistemul din Iasi este deja aprobat de autoritatile comunitare, iar proiectele pentru Bacau si Timisoara sunt in faza finala de aprobare. Alte patru proiecte, pentru Oradea, Rm. Valcea, Botosani si Focsani, sunt in stadiu avansat, ISPE finalizand pregatirea acestora. Pentru ultimul proiect s-a reluat preselectia, Arad si Brasov indeplinind conditiile minime de finantare, dar mai necesita studii suplimentare, a anuntat Doina Frant, director general in Ministerul Mediului, la seminarul „Asistenta tehnica pentru pregatirea portofoliului de proiecte – Termoficare”.

 

Doi ani de gratie

 

Liviu Gradinaru, subsecretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, a fost categoric in ceea ce priveste viitorul sistemelor centralizate de termoficare. „Sunt ca un colos care inoata in nisipuri miscatoare, iar, daca nu se face ceva, in doi ani se scufunda”, a declarat Gradinaru. Studiile facute de ISPE au aratat ca sistemele centralizate de termoficare sunt de preferat centralelor de apartament, pentru ca sunt mult mai prietenoase cu mediului si, in consecinta, au impact mai mic asupra sanatatii populatiei.

Oficialul MAI a atras atentia ca functionarea acestor sisteme sunt grevate de datoriile foarte mari catre furnizorii de combustibil. in plus, din acest an va disparea subventia pentru combustibil, ramanand numai cea pentru populatie. „in medie, pretul gigacaloriei va ajunge la aproximativ 300 de lei; in unele locuri de tara va fi si mai mare. Pentru ca pretul gigacaloriei va fi diferit, si subventiile vor varia de la un oras la altul”, a spus Liviu Gradinaru. El a precizat ca MAI pregateste doua programe, unul referitor la functionarea sistemului in iarna 2010-2011, iar celalalt vizeaza ”crearea unui mecanism comercial astfel incat populatia sa aiba un serviciu de calitate si sustenabil”. „Vom face un memorandum pe care il vom prezenta Guvernului, care va lua decizia politica din punct de vedere al sistemelor centralizate de termoficare”, a adaugat Gradinaru.

 Controale ale Ministerului Mediului si Garzii de Mediu

 Ministerul Mediului si Padurilor a prezentat activitatea de inspectie si control, in perioada 16-30 aprilie in domeniul protectiei mediului si in domeniul habitatelor naturale, biodiversitatii si ariilor protejate. Inspectorii Garzii de Mediu au aplicat in total 292 de amenzi in valoare de 3.539,00 lei, urmare a 2707 inspectii.

In domeniul protectiei mediului( 2084 inspectii) autoritatile au aplicat 232 de amenzi in valoare de 3.167,30 lei, un numar de societati fiind sanctionate pentru degradarea mediului prin depozitari necontrolate de deseuri pe sol (Calarasi), pentru neamenajarea porturilor (Calarasi), deversari de produse petroliere pe sol (OMV Petrom Baciu), poluarea atmosferei si depozitarea deseurilor in locuri nepermise (Protan Bucuresti), nerespectarea masurilor privind poluarea fonica )Simleull Silvaniei), neintretinerea retelelor de canalizare (Somes) etc.623 de inspectii s-au facut si in domeniul biodiversitatii, biosecuritatii si ariilor protejate, soldate si ele cu amenzi, dispozitii de incetare sau sistare a activitatii unor societati comerciale pentru abandonarea de deseuri pe sol , stocare necorespunzatoare a uleiurilor uzate, instalatii neautorizate din punct de vedere al protectiei mediului.
Garda de Mediu a actionat si pe linia combaterii braconajului piscicol dar si pentru supravegherea accidentelor in care sunt implicate substante periculoase.
De la inceputul anului si pana in 30 aprilie, Garda de Mediu a facut 16.447 inspectii( protectia mediului, biodiversitatii, habitate naturale, arii protejate) fiind aplicate peste 1500 de amenzi in valoare de 20.017, 76 mii  lei, 36 de dispozitii de sistare a activitatii, peste 1000 de avertismente si 5 sesizari penale.

Autoritatile locale vor fi obligate sa recicleze 15% din deseurile colectate

Ministrul Mediului si Padurilor, László Borbély, a prezentat, recent  modificarile legislative privind colectarea selectiva a deseurilor. László Borbély a anuntat ca Ministerul Mediului a elaborat un proiect de act normativ ce se afla in proces de avizare interna, prin care se vor aduce modificari in legislatia privind gestionarea deseurilor. Ca urmare, vor fi introduse criterii de performanta la nivelul localitatilor care sa permita masurarea eficientei sistemului de colectare selectiva a deseurilor si monitorizarea continua a sistemului care sa permita imbunatatirea acestuia, responsabilizarea distribuitorilor si comerciantilor pentru eliminarea free rider-ilor.
O alta modificare importanta anuntata de ministrul László Borbély se refera la obligatia autoritatilor administratiei publice locale ca din cantitatile totale de deseuri municipale si asimilabile colectate, cel mult 85% sa fie supuse operatiilor de eliminare finala, iar cel putin 15% din desurile colectate sa fie incredintate spre reciclare. “Autoritatile care nu indeplinesc acest obiectiv anual vor plati suma de 100 lei/tona. Plata se va face pentru diferenta dintre obiectivul anual de diminuare si obiectivul efectiv realizat iar obligatia intra in vigoare de la data de 01 iulie 2010”, a spus Borbély, potrivit ministerului de resort. De altfel, ministrul Mediului s-a deplasat in Piata Constitutiei pentru a participa la un eveniment de colectare selectiva a deseurilor si a depus PET-uri intr-unul din cele 40 de containere de colectare selectiva ce au fost puse la dispozitia persoanelor ce au participat la recentul concert al trupei AC DC.

Ziua internationala a Biodiversitatii

In fiecare an, pe data de 22 mai, se aniverseaza Ziua Internationala a Biodiversitatii, eveniment deosebit de important pentru protectia si conservarea biodiversitatii, a habitatelor naturale si a ariilor protejate. Natiunile Unite au proclamat 22 Mai ca fiind Ziua Internationala a Biodiversitatii, cu scopul de a creste gradul de intelegere si constientizare asupra problemelor biologice.

Biodiversitatea este sursa bunurilor esentiale, ecologice care constituie baza vietii pentru noi toti. Tema de anul acesta a Zilei Internationale a Biodiversitatii este ”Biodiversitatea si dezvoltarea”. Anul International al Biodiversitatii, lansat de ONU, la 11 ianuarie 2010, are ca obiectiv cresterea gradului de constientizare in plan global asupra importantei biodiversitatii pentru binele omenirii, precum si necesitatea protejarii acesteia. in 22 septembrie, in cadrul celei de-a 65-a Adunari Generale a ONU, o zi va fi dedicata exclusiv discutiilor pe tema biodiversitatii, iar in octombrie orasul japonez Nagoya va gazdui intalnirea la varf (”Summit-ul Biodiversitatii”) privind protectia diversitatii biologice. Ministerul Mediului, in colaborare cu Programul Natiunilor Unite pentru Deyvoltare (PNUD) a marcat, miercuri, evenimentul prezentand, in cadrul unei conferinte de presa, proiectul ”Suport pentru Conformarea Strategiei Nationale si a Planului de Actiune pentru Biodiversitate (NBSAP) cu Conventia privind Diversitatea Biologica si realizarea Mecanismului de Informare”, finantat de Fondul Global de Mediu (Global Environment Facility-GEF) prin programul ONU pentru Dezvoltare-PNUD. Proiectul, implementat de Universitatea Ecologica Bucuresti se afla in prezent in curs de derulare. in fiecare an de 22 mai se sarbatoreste Ziua Internationala a Diversitatii Biologice pentru a marca ziua in care a fost adoptat textul Conventiei pentru Diversitate Biologica, la Nairobi, in Kenya, in 22 mai 1992. Ziua Internationala a Diversitatii Biologice se va sarbatori anul acesta in cadrul mai larg al Anului International al Biodiversitatii 2010.

Mai saraci cu 2400 de hectare de plajaAsa cum, recent, ziuaveche.ro tragea un semnal de alarma, ministrul László Borbély a  informat ca exista studii care arata ca in ultimii 35 de ani au disparut 2400 de hectare de plaja. „Daca nu se intervine cat mai repede, peste 22 de ani, vom avea foarte putina zona costiera. Ne aflam in mare intarziere, desi exista fonduri aprobate inca din 2007, in cadrul POS Mediu, Axa 5, pentru proiecte de refacere a acestei zone. La sfarsitul lui aprilie am semnat un ordin privind aplicatia de finantare pentru a pregati proiectul de investitii Reducerea Eroziunii Costiere din cadrul axei 5, domeniul de interventie 2”, a declarat ministrul.

Material aparut in saptamanalul ziuaveche.ro, numarul 6

0 comentariu

alamar 1 20-07-2010 - 16:47

Hi,hi,hi…sa deschid un alt subiect?…
NU nu doresc aceasta.
Ptr. ca nu l-am terminat pe PRIMUL cel etern al acestei Lumi : Stanga versus Dreapta…

Acesta nu este un subiect NOU ci unul…arhaic, de cand Lumea ,ca sa spun asa.

Eu numai mentionez exemple din viata de zi cu zi ptr. a exemplifica FALIMENTUL si DEMAGOGIA ideologiei de Stanga.Arat!…

Acum, in ce priveste ..tonul assta…Hmmm…Dle Europeanul, pai vezi cum esti?…
Ai pielea foarte subtire. si senzitiva…

deplangi „atacul in forta” al lui Basescu,si acum deplangi …tonul…

Well dle senzitiv, WEuropeanul , eu nu-mi amintesc ca dta sa fi avut vreo problema cu tonul cand de referi la crestinci ca : ” Crestni fundamentalisti” (expresia iubita de ateistii de Stanga, sau alte canotatii culese din disctionarul Noului Liberalism..

Acum…ptr. a incerca sa aleviez doleanta dtale , te rog dle Europeanul spune-mi in mod specific, care cuvant ,expresie, sau idee din postarea anterioara o consideri dta ca fiind pe un ton …indecent sau abnormal…

Multumesc anticipat…

Europeanuul 20-07-2010 - 19:27

1.
Stinga a pierdut razboiul etern, dar de fapt tu nu lupti numai impotriva stingii ci si impotriva liberalilor si a tuturor care nu impartasesc ideile tale conservatoare (ai devenit o epava ruginita, depasita de timp)

2.
In trecut, printre altele, am mentionat ca si noi, crestinii (sau de origine crestina) avem fundamentalistii nostri. In acelasi timp (ptr a evita orice confuzie) am mentionat si evenimentul Oklahoma si alte secte radicale.

3.
Intimidarea presei- arestarile cu catusele pe mana (ca si delitantii) injuraturi, telefoane, populisme de genul amenintarii securitatii de stat- se numeste”abuz de forta”, sau atitudine putinista, cel putin aici in vestul Europei Dl Basescu, oricum nu are stofa de Presedinte. Este un om incoerent caracterizat prin lipsa de bun simt (mintitul pe fatza, cu zimbetul pe buze, mama lor de minciuni)

-interviuri inainte de alageri (mh, ABA chiar a studiat in USA?)
http://www.youtube.com/watch?v=xDaeh5N3a2k
http://www.youtube.com/watch?v=Ns1BIy4DhZE

-interviu dupa alageri
http://www.youtube.com/watch?v=8Iwcs82RRf0&feature=related

Europeanuul 20-07-2010 - 19:28

Apoi, opozitia, oricare ar fi ea (de orice culuoare politica) ii va aduce acuze mereu. De exemplu nu este exclus ca Dl Basescu sa fi facut compromisuri cu persoane corupte (careul Udrea, Videanu, Berceanu, Blaga, fratele Mircea sau baietii asfaltari de spritz la Goldenblitz) pentru a se mentine la putere. Se poate accepta, la limita, si ca o parte din acuzatiile ce i-au fost aduse sunt adevarate.

Un om asa corupt si patat (TEORETIC vorbind) nu reprezinta increderea necesara, nu are cum sa consolideze institutiile democratice care, independent de influenta politica, pot destructura sistemul de putere-corupt mostenit de la comunisti si perpetuat sub regimul Iliescu-Nastase. Insasi, Dl Basescu, in calitate de Capitan de Nava (apoi Sef al Agentiei Navrom din Anvers) Ministru al Transporturilor si Primar al Bucurestiului a facut parte din acest sistem.

alamar 1 21-07-2010 - 14:09

Dle Europeanul,multumesc ptr. replica.

In ultima mea postare adresata dtale te-am rugat sa dai un exemplu cotand un cuvant, expresie sau idee vizavi de tonul subsemnatului ,care te iriteaza.

Ai facut-o!…mi-ai spus ca sunt o epava ruginita ,depasita de timp..Hi,hi,ha…Multumesc ptr. candoare si ptr….ton…Probabil ca asa este normal in Universul Neo Liberal…

Acum ,ca am facut terminat cu curatenia sa abordam niste subiecte pe care le-ai mentioant (eronat,ca de obicei) mai jos :

Probabil ca in Universul in care dta traiesti dle Europeanul Stanga a fost infranta, dar in Universul in care eu traiesc , Stanga este bine merci, de fapt este in plin mars prin Lume(nu ai decat sa-ti arunci ochii spre casa alba sau spre Bruxelles)).

Dle Europeanul, Stanga sau Dreapta NU pot fi infrante,ptr.simplul motiv ca nu poti infrange o idee, o ideologie.

Cat despre neo liberalism…HMM…acesta , precum partidele ecologiste ,dupa colapsul URSS si a blocului comunist, a fost infiltrat, deturnat si cooptat de comunistii si marxistii dislocati…
Milioanele si lilioanele de comunisti si cei de Stanga precum dta, nu s-au evaporat in thin air, cand partidele comuniste sa-u dizolvat…NU!…Ei sau relocat pe la Ecologisti, pe la Liberali, pe la PNCTD, etc.,etc..

Acum depsre punctul #2, vizavi de „crestinii fundamentalisti”…
Binenteles ca alaturi de „talibanii crestini” voi cei de Stanga ati inventat aceste expresii ptr. a echivala crestinii adevarati cu islamo fascistii si alti cani turbati.

Eu te-am intrebat in trecut dle Europeanul(si ca de obicei te faci ca ploua): Daca exista(in miontea voastra Liberala),”crestini fundamantalisti” atunci prin deductie, exista si „crestini nefundamentatalisti”, sau cum spuneti voi anti crestinii : „moderati”…

….va urma…

alamar 1 21-07-2010 - 14:23

Dle Liberal Europeanul, te rog explicane noua epavelor invechite si depasite de timp, ptr. a fi agreati de voi cei de Stanga si ptr. a fi acceptati cat de cat de voi iluminatii Lumii, cam cat din Biblie, un „crestin moderat”, nefundamentalist , ar trebui sa creada, si sa o traiasca?…Cat ?…Numai jumatate din Biblie?…sau probabil si mai acceptabil de voi : Numai un sfert?…

Dle modernist si avagardist Europeanul , imi poare rau sa te informaz dar dta folosesti metode, invechiet ,arhaice, ruginite, in timp ce ii acuzi pe altii,…
Binenteles ca ma refer la Timothy McVeigh(atentatul terorist din Oklahoma City)…
Dta folosesti tactica lui Goebells : Repeti o minciuna la nesfarsit si eventual ea devine adevar..
Cainele turbat de McVeigh , NU repet, NU a ucis indivizi nevinovati (si copii) in numele crestinismului,fundamantalist, nefundamentalist ,moderat sau in numele pseudo crestinismului.
In propriile lui cuvinte , cainele turbat McVeigh, a ucis nu ptr. ca s-a inspirat din Biblie, ci ptr. ca Slick Willie( The Player), sau cum se numeste pe certificatul de nastere : William Bligh Clinton, a ordonat masacrul de la Waco , asupra cretinului de David Kores…unde , STATUL etern ocrotitor al gloatelor, a invadat in miezul noptii( initial) acea locatie, pe motivul ca erau cca. 29 de copii abuzati acolo…
ca de obicei , Statul, i-a salvat pe copii de abuz…arzandu-i de vii, impreuna cu femeile si adultii de acolo…Acesta a fost motivul atentatului din Oklahoma City, dle Europeanul si nu Biblia crestina…
Din cate imi amintesc eu, Biblia, indruma indivizii si individele spre cu totul si cu totul alte actiuni si fapte…

Cainii turbati care ucid si recurg la violenta in numele crestinismului sau al lui Dumnezeu , nu sunt decat niste debusolati si pseudo crestini , care actioneaza sub influnta maniei,urii si razbunarii si nu sub indrumarea Bibliei.

alamar 1 21-07-2010 - 14:39

…acum ultimul punc(#3)…si intimidarea presei…Hmmm..

Adevarat.Intimidarea presei sau a oricui este de nescuzat si eu as fi de acord cu dta 100%, cu o conditie…

Conditia este urmatoarea : Dupa ce am rezolvat alte probleme mai…frivole…precum : Criza economica, cea sociala, cea bugetara, somajul, justitia ,coruptia, eliminarea ideilor nocive din politica, mita,nepotismul,favoritismul si multe alte fleacuri din acestea, atunci ne vom putea concentra ca o raza de laser asupra atacului verbal al unor politicieni , care o fac asupra…ingerilor…dintre noi : Ziaristii, reporterii, paparazzi, etc…

Dle ocrotitor al Presei de indobitocire in masa,eu am un singur nume ptr. dta : SORIN ROSCA STANESCU…iti aduci aminte?…Aceasta ura, vendeta personala,agenda proprie, a ingropat un ziar numit Ziua…

Dle Europeanul, aici in america, Media de Distrugere in Masa, nu injura sau ataca personal indivizi si individe care nu coincid cu ideologia lor Liberala de Stanga..Nu!…Aici Media de Distrugere in Masa, distruge cariere,familii,isi bat joc de copii personajelor pe care i-au luat in colimator.
Aici in america un inger al Presei,ptr. a avea vreo speranta de a castiga un premiu Pulitzer,care se acorda ptr.:profesionalism,calitate,adevar(sic!),trebuie sa distruga un politician sau doi, de obicei unul ruginit si arhaic de Dreapta,un conservator,asta in timp ce cele mai rasunatoare,uimitoare si de necrezute fapte,actiuni si cuvinte,ale liberalilor de Stanga,sunt ignorate, acoperite( vezi alegerea lui Barack Hussein Obama)

Mai pe scurt dle Europeanul : dta il compari pe presedintele Romniei,care cum am spus:Liderii unei tari sunt reflectia gloatelor care i-au ales, deci dta compari niste expresii nefericite si neprofesionale ale lui Basescu,cu tacticile colonelului Putin si ale camaradului Chavez care EXECUTA ziaristi si reporteri pe scarile blocurilor

alamar 1 21-07-2010 - 14:49

Vizavi de a doua postare a dtale , despre zvonurile de coruptie,neprofesionalismul ,incompetenta, etc.,etc.etc…a presedintelui basescu…Hmmm…Eu inteleg dle Europeanul…Dta esti in opozitie ,fata de basescu si prima datorie a opozoitiei, este sa se…opuna…Inteleg aceasta…

Dle Europeanul, chiar daca tot ce ai scris dta in a doua postare vizavi de Basescu ar fi adevarat, dta ignori un mic detaliu…

Aceste minusvcul detaliu poarta numele de : ALEGERI PREZIDENTIALE…care ultima data cand am verificat, Basescu le-a castigat…

Majoritatea gloatelor din Romania si diaspora, se pare ca sunt in dezacord cu dta si l-au votat pe Basescu…

Cum am spus , eu nu sunt nici ptr. nici impotriva lui Basescu, dar in umila mea opinie , Geoana, ar fi fost un si mai mare dezastru ptr. Romania…Opinia mea..Joci cu cartile pe care Viata ti le-a dat, nu cu cartile pe care ai dori sa le ai…Dintre Basescu si Geoana, cred ca gloatele miorticie, au ales pe cel mai mic Rau dintre cei doi.

Dar asta este apa sub pot, nu trebuie sa rascolim compostul acum.

daca dl Geoana, Antonescu, sau altii sunt atata de buni, capabili si vizionari ei vor castiga urmatoarele alegeri…

urbos 21-07-2010 - 15:08

Vierme Alamar, secatura matale, securistul comunist cu vise de dictator Basescu, n-a castigat alegerile, le-a furat! Ai inteles vierme? Acuma du-te si spanzura-te, ca si-asa esti prost gramada.

alamar 1 21-07-2010 - 16:03

Dle Europeanul, eu te cred cand afirmi ca Stanga a fost invinsa de mult…

In Universul in care eu traiesc si pe care dta ai decis sa-l vizitezi din cand in cand, lucrurile sunt pitin diferite.

Exemplu : Ieri marxistii din Congress, au votat( in Comission), sa aprobe ptr. Curtea Suprema americana( care este functie pe viata), o individa recomanadata bineteles de batack Hussein Obama , al carei dizeratie, ptr. examanul de avocat de la harvard, s-a intitulat : ‘ Reavigorarea Socialiamului si cai de a-l salva „…In prefata, fratele acestei individe pe nume Elena Kagan, un membru de frunte al PC of America, elogiaza dizertatia si isi face acolade ptr. a a modelat si intruit soara lui mai mica, spre viitorul luminos al umanitatii…

In Universul nostru avem indivizi precum : van Jones( eco marxist radical adept al revolutiei socialiste si disctaturii proletariatului), Jeremiah Wright( confidant priest care predica ” Black Liberation Theology ” un amalgam de rasism de culoare, marxism si segregationism,si avem, o secretata a ecologiei aiaci in america, nominata de baarck hussein Oabma , care cu doua luni inainte de nominatie era membra din Consiliul de conducere al Internationalei Socialiste…lista e lunga dar ma opresc aici cu membrii cabinetului Obama…

alamar 1 21-07-2010 - 16:08

In postarea precendta si in altele am mentionat ca Liderii suntem noi…

Liderii vorbele, actiunile faptele sunt oglinda noastra a gloatelor…

Fiecare popor isi merita liderii…

Nici nu ma asteptam ca afirmatia mea sa fie atat de repede confirmata de individul urbos, dle Europeanul…

Liderii se nasc cresc si se educa intre noi , nu sunt extraterestrii…

Dta il acuzi pe basescu ca este vulgar cu ingerii dintre noi : reporterii si ziaristii…

Basescu este urbos sau invers, nu conteaza…

Nimrodul asta de urbos imi aduce aminte de democratii din america care au o axioma :

” Noi castigam intotdeuna alegerile iar cand nu le castigam , alegerile au fost masluite”…

asa si cu cretinul asta de urbos…se balaceste in trecut…

alamar 1 21-07-2010 - 16:20

De un timp dezbat in sinea mea un subiect…daca sa ti-l prezint sau nu…

Sinea imi spune sa nu-mi racest gura de pomana , ptr. ea nu mai are sperante ptr. dta…te-au indobitocit destul de adanc , ca sa mai te poti trezi la Realitate…

Totusi, intre Mine si Sinea mea , am decis sa-ti prezint acest exemplu…

Este un exemplu arhaic , ruginit , invechit si care functioneaza de mileni a, precum conservatorismul, de fiecare data cand este pus in aplicatie..

Stiu ca dta nu esti un crestin dle Europeanul , de aceea voi incerca sa balantez sumarul si detaliile…

Acum vreo 33 de secole in urma ,sau cam asa ceva , era un individ pe nume Joseph ( ptr.americanul jan dinu = Iosif), fratii lui l-au vandut ca sclav…

Dar Joseph avea un aliat : Dumnezeu…
Si din sclav Joseph a devenit primul ministru al Faraonului egyptului…
Intre altele Joseph a salvat egyptul de la extinctie…daca myasii aveau vreun Joseph poata ca nu dispareau din istorie(sic!)…

faraonul a avut unj vis…A visat 7 vaci grase , sanataose si frumoase, dupa care a visat 7 vaci schiloade , bolnave , pe moarte, numai piele si os…
Nimeni nu putea descifra acest vis…

Dumnezeu l-a ispirat pe Joseph sa descifreze visul faraonului…

Joseph i-a spus faraonului ca cele 7 vaci grase si sanatoase reprezinta 7 ani de belsug si roade bogate pe care Egyptul le va avea , urmate de 7 ani de seceta , foamete , boli si moarte…

Binenteles ca faraonul si toata birocratia egyptului au intrat in panancia, asta insemna extintia societatii egyptene…

In acel timp(arhaic) precum astazi in europa moderna liberala gloatele erau jefuite de Stat in rpoportie de 50%..
Adica familiile egyptuluiplteau Faraonului(Statului 50% din recolta, peste, produse, animale, etc)…

va urma…

alamar 1 21-07-2010 - 16:33

…exaxct asa cum se intampla astazi prin europa si daca marxistul Onama nu este oprit in noiembrie, tot asa se va intampla si in america( de fapt in stat conduce de Liberali precum dta: california, new york, michigan , illinois, washington, etc.taxele sunt egale sau mai ridicate decat in europa)…

Sa revenim la Istorie, la farona si egypt…

Faraonul l-a intrebat pe Joseph ,ce este de facut , cum poate fi egyptul salvat…

Joseph i-a spus faraonului , ca exista o cale de a salva egyptul…

Joseph i-a recomandat faraonului , ca in loc ca Statul sa confiste 50% din granele gloatelor , sa confiste numai un sfert ( ptr. americanul jan dinu = 25%)…ioar celalat sfert sa fie lasat gloatelor ca sa-l pastreze in silozuri…

Faraonul a fost de acord…
Au venit 7 ani de belsug si bogatie, urmat de 7 ani de seceta foamete si lacuste…

In cei 7 ani de foamete egyptul s-a hranit cu cei 25% din grane acumulate in cei 7 ani de belsug..

Si astfel, conservatorul Joseph, a pus in aplicatie una din pietrele de capai , vechi si arhaice ale economieie: Reducerea Taxelor…

Binenteles ca faraonul , initial , nu a fost prea multimit , ca sa confiste numai 25% din sudoarea gloatelor, si a fost nevoit sa i-a masuri de…austeritate…impotriva protestelor gloatelor de preoti, birocrati si functionari ( unfel de bugetari arhaici)…

Vezi dta dle liberal , modern Europeanul ?…NU este nimic nou sub Soare…

Lideri celor 20 din Toronto , nu aveau nevoie sa cheme 30.000 de politai ptr. a fi protejati de anarhisti si radicali si sa cheltuie 1 miliard $ din bugetul canadei…

daca citeau putin din Biblie, intelegeau cum se sting recesiunile si crizele economice si bugetare…

Nu stiu , dar eu am invata mai mult dintr-un capitol al Biblieie, decat din 1000 de carti scrise de capetele tuguiate moderne liberale…

urbos 21-07-2010 - 16:43

Ma scarnavie, Basescu a castigat alegerile astea precum comunistii cand au luat puterea in Romania.
Nu-mi amintesc ca sa se fi vaitat vreodata comunistii de pierderea alegerilor ma vierme imputit ce esti, ca doar le-au furat intotdeauna.
Mars la cotet ca esti nu doar cumplit de prost, mai si insisti.

calugarul nonstop 21-07-2010 - 17:49

ti-am sucit numele dar tot asa puti.

1 2

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult