Acasa Actualitate-InternaSocial “Titularizarea” in pericol sa fie anulata

“Titularizarea” in pericol sa fie anulata

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Sindicalistii din educatie analizeaza respectarea Statutului personalului didactic in derularea concursului de titularizare din acest an, deoarece sunt sesizari ca acesta ar fi fost incalcat cu privire la modul de organizare si de corectare, situatie in care titularizarea ar putea fi anulata.

Surse sindicale, citate de Mediafax, sustin ca la concursul de titularizare din acest an au fost incalcate articolele 11 si 12 din Statutul personalului didactic care se refera la organizarea comisiilor care coordoneaza lucrarile si la contestatii, care trebuie solutionate prin reevaluarea lucrarilor in cauza de catre o comisie stabilita de rectorul institutiei de invatamant superior unde a fost facuta evaluarea lucrarilor.

„Nu se stie cum a fost organizat concursul anul acesta, la nivel de scoala sau la nivel national. Exista riscul sa fie anulat daca un candidat contesta modul de organizare si de corectare a lucrarilor. Sunt sanse si mai mari sa fie anulat in urma contestatiilor corectate, daca se va vedea ca nu a fost respectat statutul. In aceasta situatie ar fi foarte grav, pentru ca sunt unii care s-au titularizat, iar anularea concursului ar insemna ca toti candidatii titularizati isi pierd drepturile castigate”, potrivit surselor citate.

Sindicalistii precizeaza ca subiectele si contestatiile au fost corectate de profesori gradul I, iar potrivit legii contestatiile trebuia solutionate de catre o comisie stabilita de rectorul institutiei de invatamant.

„Contestatiile se solutioneaza prin reevaluarea lucrarilor in cauza de catre o comisie stabilita de rectorul institutiei de invatamant superior unde a fost facuta evaluarea lucrarilor.Din aceasta comisie nu pot face parte persoanele care au asigurat corectarea la concurs a lucrarilor. Hotararea acestei comisii este definitiva. Contestatiile privind rezultatele concursului in invatamantul particular se adreseaza unitatii organizatoare. Comisia care le va analiza va fi alcatuita din alti membri decat cei care au corectat in concurs lucrarile in cauza. Hotararea comisiei de contestatii este definitiva”, potrivit articolului 12.

Promovabilitatea la concursul de titularizare din 14 iulie, dupa solutionarea contestatiilor, a fost de 77,40% cu 1,44% mai mult decat inainte de recorectare, dar cea mai mica din ultimii ani, in perioada 2007-2009 peste 80% dintre candidati obtinand medii peste 5.00.

0 comentariu

Paddy 24-07-2010 - 23:38

1. partea negativa: UE este cea mai stupida organizatie suprastatala din istoria umanitatii.

2. partea pozitiva: zilele ei sunt numarate…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult