Acasa Actualitate-InternaSocial Tănăsescu: Dacă legea salarizării era aprobată de Parlament, protestele nu mai aveau loc

Tănăsescu: Dacă legea salarizării era aprobată de Parlament, protestele nu mai aveau loc

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, afirmă la RFI că problemele de la Ministerul de Finanţe sunt rezultatul unor acumulări din perioada trecută, iar protestele nu ar mai fi avut loc dacă era aprobată mai repede legea salarizării ce include stimulentul mediu în salariul de bază.

„Problemele de la Ministerul de Finanţe sunt rezultatul unor acumulări din perioada trecută. Este clar că sistemul implementat acum 15 ani de zile, în sensul de a avea două componente majore în salarizarea funcţionarilor Ministerului Finanţelor, o parte fixă a salariului şi o parte variabilă, legată de acordarea acestor stimulente a fost un sistem care, prin noua lege unitară de salarizare se repară şi se creează un lucru care să arate o predictibilitate mult mai puternică, în ceea ce priveşte politica salarială, în anii care urmează. Dacă această lege a salarizării unice era aprobată în timp, chiar marţea trecută de către Parlament, care într-un fel regla această problemă, prin includerea stimulentului mediu în salariul de bază, aceste proteste n-ar mai fi avut loc”, a declarat, vineri, la RFI, Tănăsescu.

Potrivit reprezentantului României la Fondului Monetar Internaţional (FMI), citat de Mediafax, noile criterii pentru acordarea stimulentelor „trebuie să arate o eficienţă sporită, o determinare şi o aplecare a funcţionarilor către instituţie, trebuie să arate că veniturile la buget sunt în creştere, pentru a putea face loc unui spaţiu fiscal de cheltuieli suplimentare în infrastructură, în co-finanţări etc.”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult