Acasa Actualitate-InternaSocial Tomografiile cu emisie de pozitroni, incluse in programul national oncologic

Tomografiile cu emisie de pozitroni, incluse in programul national oncologic

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Tomografia cu emisie de pozitroni (PET/CT), una din cele mai moderne metode de investigatie medicala, va fi decontata in cadrul subprogramului national de monitorizare activa a terapiilor specifice oncologice. Pana acum, aceasta metoda costisitoare de reevaluare a pacientului in urma unei terapii oncologice trebuia achitata integral din buzunarul propriu.


Ministerul Sanatatii a anuntat ca in cursul anului 2010 vor putea fi decontate 2500 astfel de investigatii la nivel national, in doua centre specializate, la Bucuresti si Oradea, dar numai la solicitarea medicului specialist, pentru pacienti cu diagnostic confirmat, aflati intr-o schema de tratament oncologic. „Opt programe si subprograme noi au fost incluse anul acesta in cadrul programelor nationale, printre care si investigatia PET/CT”– a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila, la Oradea, cu ocazia lansarii noului subprogram. Investigatia PET/CT este cea mai moderna dintre metodele imagistice de diagnostic actuale, asemanatoare tomografiei computerizate, dar cu o performanta mai inalta. Cu ajutorul acesteia, se poate depista cu mare precizie daca in organism exista modificari maligne. Metoda se poate aplica atat pentru depistarea tumorii primare, cat si pentru urmarirea eficacitatii tratamentului administrat pacientilor deja diagnosticati. Conform Ministerului Sanatatii, exista numeroase cazuri in care, in urma rezultatelor obtinute la PET/CT, medicul specialist a modificat schema de tratament administrata pana atunci.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult