Acasa Actualitate-InternaSocial Top venituri profesori universitari din sistemul public. In frunte este un prodecan de la ASE cu 7000 euro pe luna

Top venituri profesori universitari din sistemul public. In frunte este un prodecan de la ASE cu 7000 euro pe luna

scris de Ziua Veche
172 Afisari

.Un clasament al celor mai mari venituri nete lunare încasate de profesorii universitari din sistemul public, după cele mai recente declaraţii de avere publicate pe site-urile universităţilor la care sunt afiliaţi, arată că cel mai des întâlnit salariu net lunar încasat (valoarea modală a salariului) se situează în jurul cifrei de 900 de euro. Însă există şi vârfuri, cum se poate vedea mai jos, din topul realizat de money.ro:


 1. Alecxandrina Deaconu este prodecan la Facultatea de Administrarea Afacerilor, din cadrul Academiei de Ştiinţe Economice Bucureşti. Profesorul câştigă anual 361.473 lei, potrivit celei mai recente declaraţii de avere publicate. Adică 7.038 de euro lunar. Veniturile sunt generate din activităţi didactice şi cercetare, conform aceluiaşi document. 

 

2. Profesorul universitar Ion Stancu este prorector la ASE Bucureşti. Ion Stancu a câştigat într-un an 333.956 lei din activităţi didactice, adică 6.560 euro pe lună. Cele mai recente declaraţii de avere completate de Alecxandrina Deaconu şi de Ion Stancu sunt din 15 iunie 2009. 

3. Elena Zamfir este şef de catedră şi director de şcoală doctorală la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din Capitală. Profesorul universitar a câştigat anual din activităţi didactice şi cercetare 314.264 de lei, adică în jur de 6.118 euro pe lună. Cea mai recentă declaraţie de avere completată de Elena Zamfir datează din 6 martie 2008. 

4. Dacia-Muşata Binţinţan-Bocoş este director al Institutului de Pregătire Didactică şi al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic la Universitatea Babeş-Bolyai. Venitul anual încasat de profesorul universitar Binţinţan-Bocoş din activităţi didactice şi cercetare s-a situat la nivelul de 297.784 lei. Adică 5.797 de euro pe lună. Cea mai recentă declaraţie de avere completată de Bocoş e din 20 mai 2009. 

5. Mihai Berinde este prodecanul Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii publice din Oradea. Profesorul universitar a încasat într-un an 277.945 de lei din activităţi didactice, adică în jur de 5.411 euro pe lună. Cea mai recentă declaraţie de avere completată de Mihai Berinde este din aprilie 2009.  

6. Ana Morariu este prodecan la ASE Bucureşti. Venitul anual din activiăţi didactice, încasat de profesorul universitar se cifrează la 260.322 lei. Adică în jur de 5.068 de euro pe lună. Cea mai recentă declaraţie de avere completată de Ana Morariu este din martie 2009. 

7. Ana Dragu este decanul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, din cadrul Universităţii Ovidius. Profesorul a încasat într-un an 257.937 lei, exclusiv din activităţi didactice la universitatea publică din Constanţa. Adică în jur de 5.022 de euro pe lună. Cea mai recentă declaraţie de avere a fost completată de Ana Dragu în septembrie 2010. 

8. Ioan Leş este profesor universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Lucian Blaga. Profesorul Leş a câştigat 256.880 de lei într-un an doar din activităţi didactice la universitatea publică din Sibiu. Adică circa 5.001 euro pe lună. Cea mai recentă declaraţie de avere completată de Ioan Les datează din martie 2010. 

Cine câştigă lunar între 4.500 de euro şi 5.000 de euro 

Şapte profesori de la universităţile publice din ţară au venituri lunare în intervalul 4.500-5.000 de euro, potrivit celor mai recente declaraţii de avere postate pe site-urile oficiale ale universităţilor în care activează. Profesorii universitari sunt afiliaţi centrelor universitare din Arad, Galaţi, Bucureşti, Sibiu şi Mureş

Profesorul universitar Lizica Mihuţ este rectorul Universităţii Aurel Vlaicu din Arad. Lizica Mihuţştigă anual 251.760 de lei, exclusiv din activităţi didactice şi cercetare în cadrul universităţii publice din Arad. Adică în jur de 4.900 de euro pe lună. Cea mai recentă declaraţie de avere completată de Lizica Mihuţ este din octombrie 2010.  

Victor Cristea este prorector la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi. Profesorul Cristea a încasat 251.024 de lei într-un an, exclusiv din activităţi didactice la universitatea de stat din Galaţi. Prin urmare, profesorul a câştigat lunar aproximativ 4.887 de euro din activitatea de la universitate. Cea mai recentă declaraţie completată de Victor Cristea este din iunie 2009. 

Tatiana Moşteanu este decanul Facultăţii de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori din cadrul ASE. Profesorul a câştigat 243.235 de lei într-un an, doar din activităţi didactice la ASE Bucureşti. Adică aproximativ 4.733 de euro pe lună. Cea mai recentă declaraţie completată de profesorul Moşteanu este din martie 2009. 

Ion Vasilescu este şef de catedră la ASE Bucureşti. Profesorul a încasat într-un an 241.967 lei, exclusiv din activităţi didactice în cadrul universităţii publice din Capitală. Profesorul Vasilescu a încasat lunar aproximativ 4.711 euro de la ASE Bucureşti.  

Vasile Işan este rectorul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. Profesorul Işan a câştigat anual 234.434 lei din activităţi didactice la universitatea publică din Iaşi. Adică în jur de 4.564 de euro pe lună. Cea mai recentă declaraţie de avere completată de Vasile Işan este din iunie 2009. 

Alexandru Bacaci este prorectorul Universităţii Lucian Blaga. Bacaci a încasat 233.110 lei într-un an doar din activităţi didactice în cadrul universităţii publice din Sibiu. Profesorul Bacaci câştigă lunar în jur de 4.538 de euro. Cea mai recentă declaraţie de avere completată de Alexandru Babaci datează din martie 2010. 

Klara Brinzaniuc este prorector ştiinţific la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş. Profesorul Brinzaniuc câştigă anual din activitatea didactică şi din evaluări Aracis în jur de 4.540 euro (233.192 de lei anual). 

Următorul nivel: venituri lunare în intervalul 4.000-4.500 de euro. Vezi aici cine sunt beneficiarii 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS