Acasa Actualitate-InternaSocial Topul european al celor mai atractive ţări pentru studenţi

Topul european al celor mai atractive ţări pentru studenţi

scris de Doru Dragomir
2 afisari

Mediul universitar romanesc nu este prea atractiv pentru studentii straini, dupa cum reiese dintr-o analiza realizata de Econtext. Intr-adevar, pentru ca studentii straini sa vina la studiu in tara noastra, nu este suficient sa avem doar un mediu universitar atractiv.

Conteaza si cum arata tara, cum sunt orasele si locuitorii ei, dar si calitatea actului didactic sau dotarile institutiilor universitare. Econtext va prezinta topul european al celor mai atractive tari pentru studenti. Care sunt statele europene unde studentii straini se inghesuie sa studieze.

Deloc surprinzator, clasamentul este dominat de catre Marea Britanie, unde afluxul studentilor straini este urias. La mia de studenti, 175 sunt straini, ceea ce inseamna ca aproape unul din sase studenti din Marea Britanie provine din alta tara. Sunt multe facultati renumite, poti gasi si un job extra-curicular, dar, trebuie spus, viata in Marea Britanie este scumpa, plus ca unele burse sunt mai reduse ca-n Germania (de exemplu), iar taxele universitare sunt destul de piperate.

Pe locul doi se plaseaza Germania. La 1.000 de studenti din Germania, 113 sunt straini. Ar rezulta ca unul din noua studenti din Germania este strain. Unde este tara noastra in aceasta ierarhie? Departe! Suntem in urma tuturor vecinilor nostri din comunitatea europeana. Dar iata cati studenti erau anul trecut in Romania si in tote celelate tari din UE. Topul celor mai ravnite state europene de catre studenti:


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult