Acasa Actualitate-InternaSocial Topul lipsei de educatie: Vezi cati romani nu au nici macar liceul

Topul lipsei de educatie: Vezi cati romani nu au nici macar liceul

scris de Z.V.
56 afisari

Educatia este piatra de temelie a oricarei natiuni, a oricarui om. Chiar daca suna cliseic, acesta este un adevar incontestabil. Educatia ajuta un om sa prospere, iar acest lucru are impact direct asupra societatii, natiunii in care traieste.

Topul lipsei de educatie: Vezi cati romani nu au nici macar liceul

Topul lipsei de educatie: Vezi cati romani nu au nici macar liceul

Econtext va prezinta o radiografie a Europei dintr-o perspectiva extrem de interesanta. Cata scoala are populatia fiecarui stat european. Mai precis, cat la suta din populatia fiecarui stat european are ca studii maxim opt clase. Cati europeni au terminat doar scoala generala, pana in liceu! Si, implicit, care e situatia Romaniei in acest clasament. Foarte important, am luat in calcul doar populatia matura.

Ai carte, ai parte

Dupa cum mentionam anterior, subiectul acestei analize il va reprezenta nivelul educatiei din UE. Cati oameni au maxim opt clase, in fiecare tara din UE. Iar realitatea este crunta: statele vest-europene sunt pe primele locuri in acest clasament. Da, chiar daca pare incredibil, cei mai multi oameni doar cu studii gimnaziale (sau mai putin) se regasesc in statele mari ale Europei.

Astfel, pe prima pozitie se plaseaza Malta, unde 71% din populatie are maxim opt clase! Acolo cuvantul „intelectual” chiar inseamna ceva. Pe a doua pozitie se plaseaza Portugalia, unde 68,1% din populatia matura s-a oprit cu studiatul inainte de liceu. Urmeaza Spania, Italia, Grecia. Vazand aceasta insiruire, parca putem gasi o noua explicatie la criza actuala din aceste tari.

Vest – Est

Mai departe, dupa aceste tari urmeaza alte state vestice. Practic, prima jumatate a topului, cu cei mai multi oameni cu opt clase, este dominata autoritar de catre statele puternice ale Europei. Iar dupa acestea vin fostele state comuniste.

Ceea ce inseamna ca Estul este mult mai studios decat Vestul! Acest lucru nu se poate spune insa despre Romania. Din pacate, primul stat din Europa de Est, cu cea mai mare pondere a persoanelor cu maxim opt clase, este Romania. Da, din nefericire, in topul populatiilor fara educatie, Romania se plaseaza imediat dupa tarile vest-europene.

Dar iata topul lipsei de educatie. Cat la suta din populatia fiecarei tari are maxim opt clase (procent din totalul populatiei):

Topul lipsei de educatie

9 comentarii

briel 01-06-2012 - 16:03

Doar verific daca la toate articolele comentariile asteapta sa fie moderate.

briel 01-06-2012 - 16:04

Deci, nu.

Marius Bâtcă 01-06-2012 - 16:08

ai avut link activ. sistemul le opreste automat din motive de spam

briel 01-06-2012 - 16:14

MUltumesc pentru explicatie.

BULA 01-06-2012 - 16:27

In prezent la noi se invata, cat de cat, pana la nivelul clasei a 8-a. Gimnaziul e chiar extrem de stresant pentru copii, deoarece se tine seama de media din gimnaziu la admitrea la liceu si copiii sunt fortati sa invete de nota zece la toate materiile.
Cand ajung la liceu nu mai invata nimic. Sunt promovati cu note mari, chiar daca nu invata bimic si nu isi fac temele.
Deci, la liceu se intrerupe ciclul invatarii si copiii sund dezvatati sa munceasca. La facultati, care au locuri mai multe decat candidatii, sunt promovati degeaba, sa ramana inmatriculati si sa-si ia profii salariul.

Cred ca toata dezordinea din tarile locuite de albi e provocata de organizatii oculte, care urmaresc trecerea albilor in plan secund, in randul pop.ulatiilor inapoiate. Nu se poate sa fie o intamplare sau rezultatul unei prostii sistemice, ce se intampla cu educatia copiilor in Europa, SUA si Canada, Australia.

DXN 01-06-2012 - 18:35

„””Cred ca toata dezordinea din tarile locuite de albi e provocata de organizatii oculte, care urmaresc trecerea albilor in plan secund, in randul pop.ulatiilor inapoiate. Nu se poate sa fie o intamplare sau rezultatul unei prostii sistemice, ce se intampla cu educatia copiilor in Europa, SUA si Canada, Australia.”””

DA. INVATATURA SE SFARSESTE LA SCRIS-CITIT slab ROMANESTE + TABLA ADUNARII/SCADERII.
15% dintre copiii de pana la 22 de ani stiu ca 4×7=28 si 7×8=56.
Bravooo bulache.

urbos 01-06-2012 - 16:30

Iarasi poze cu copiii lu mache si valverde?

Dorin C. 01-06-2012 - 18:25

Copiii astia sint ai lui „dees”.

DXN 01-06-2012 - 18:43

Sandule chiar am fost colegi!
Interesant: „C” ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult