Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE- 40.000 de oameni au protestat in fata Guvernului – GALERIE FOTO

UPDATE- 40.000 de oameni au protestat in fata Guvernului – GALERIE FOTO

scris de Ziua Veche
4 afisari

.

 

UPDATE 15.20: Marcel Hoara a fost atacat si cu pietre, nu  numai cu oua si apa. El a fost scos din multime de politistii comunitari si dus in cladirea Muzeului Taranului. Spre finalul manifestatiei, mai multi politisti si-au aruncat caschetele pe trotuarul din fata cladirii Guvernului, spre care au inceput sa strige: „Hotii!”.  


 

 

 

UPDATE 12.14: Democrat-liberalul Marcel Hoara a fost cat p-aci sa fie batut  in timp ce se afla in mini-studioul amplasat de Antena 3 in Piata Victoriei.

Unii manifestanti au inceput sa strige la el si, daca nu ar fi intervenit analistul Marius Pieleanu, cel mai probabil ca Hoara ar fi fost agresat.

Moderatorul Alessandra Stoicescua apreciat ca nemultumirea oamenilor este justificata.

UPDATE ora 11,45 Peste 40.000 de protestatari participa la mitingul din fata Guvernului, potrivit estimarilor liderilor sindicali, alte grupuri continuand sa intre in Piata Victoriei. Protestatarii striga : „Jos Guvernul”, „Demisia”, „Jos Basescu”, „Ne-ati ciuruit, va ciuruim”, „Va dam 25% din salarii daca plecati” Liderii sindicalistilor le spun participantilor la miting „tineti mana pe portofele, Guvernul e aproape si atenteaza la portofelul dumneavoastra”.

Protestatarii au bannere pe care scrie „Ne-ati ciuruit, va ciuruim„, „Va informam: gradul de suportabilitate a atins apogeul”, „Romania, ultimul episod”, „Voua va dam 25% din salarii daca plecati”, „Voi traiti bine, noi nu, ne-ati ciuruit” si „Nu scapa unul”, pe acesta fiind si o poza cu Basescu care tine in maini o mitraliera si tinteste spre cativa oameni, informeaza Mediafax.

Sindicalistii huiduie si fluiera, strigand: „Sa transformam aceasta Piata in Campia Libertatii”, „Dati-va afara intai pe voi si clanurile voastre si apoi sa va atingeti de parintii nostri”, „Plecati, jos comunistii!”.

Mitingul de protest al celor cinci confederatii sindicale fata de masurile de austeritate anuntate de Guvern a inceput la ora 11.00 si este autorizat pana la ora 13.00.

Sindicalistii au amenajat in fata scenei din Piata Victoriei o masa pe care au impartit-o in doua – jumatate a saracilor si cealalta jumatate a bogatilor.

{youtube}igIqzVXyNK8{/youtube}

Meniul pentru bogati are, la felul felul 1 – acordarea la discretie de terenuri, vile, paduri, la felul 2 – contracte prin incredintare directa si neplata contributie la stat, la felul 3 – achizitii publice la preturi de zece ori mai mici si la desert – evaziuni fiscale fara numar.

Meniul pentru saraci cuprinde la felul 1 – venituri cu 25% mai mici, la felul 2 – micsorare de pensii cu 15%, asezonat cu diminuare de indemnizatii pentru copii, la felul 3 – pierderea drepturilor avute si anulare ajutoare de handicap si la desert – someri pe banda rulanta si interzicerea infiintarii locurilor de munca.

{gallery}gallery/05/miting_victoriei{/gallery}

Politistii sindicalisti, primiti cu aplauze

Peste o suta de politistii protestari au fost primiti in Piata Victoriei cu aplauze de catre restul manifestantilor la mitingul organizat de cele cinci confederatii sindicale. Politistii sindicalisti poarta scuturi din carton pe care scrie „Prolex in actiune” si au fluiere si trompete.

Pro Lex este sindicatul national al politistilor si vamesilor, membru al Consiliului European al Sindicatelor din Politie.

Cu ocazia mitingului din 19 mai 2010 care se va desfasura in Piata Victoriei din Capitala, Brigada Rutiera ii anunta pe conducatorii auto ca traficul din zona va fi restrictionat. Traficul rutier va fi restrictionat pe:

Pe Sos. Kiseleff intre P-ta. Arcului de Triumf si P-ta. Victoriei;

in P-ta. Victoriei, cu asigurarea a doua benzi de circulatie pe sens:

–  dinspre Bd. Aviatorilor catre Bd. Lascar Catargiu si Cal. Victoriei;

– dinspre Bd. Lascar Catargiu si Bd. Iancu de Hunedoara catre Bd. Aviatorilor;

pe Bd. Poligrafiei si Str. Jiului pe ambele sensuri, pe banda I de circulatie;

Pe Bd. Aviatorilor, intre P-ta Aviatorilor si Bd. Mircea Eliade, pe ambele sensuri, pe banda I de circulatie;


PENTRU HARTI, INTRATI AICI

Rute ocolitoare recomandate de Brigada Rutiera:

Pentru conducatorii auto care circula dinspre zona de NORD a Capitalei

P-ta. Presei Libere – P-ta. Arcului de Triumf – Bd. Maresal Al. Averescu – Bd. Ion Mihalache – str. Buzesti – Cal. Grivitei – Cal. Victoriei

P-ta. Presei Libere – P-ta. Arcului de Triumf – Bd. Maresal Prezan – P-ta. Charles de Gaulle – Cal. Dorobantilor – Bd. Dacia – P-ta. Romana – Cal. Victoriei

Pentru conducatorii auto care circula dinspre zona de SUD a Capitalei

Bd. I.C. Bratianu –  P-ta. Universitatii – Bd. Carol I – Cal. Mosilor –  P-ta. Bucur Obor – Sos. Stefan cel Mare – Bd. Iancu de Hunedoara – Pasajul Victoriei

Bd. I.C. Bratianu – P-ta. Universitatii – Bd. Carol I – Cal. Mosilor – P-ta. Bucur Obor – Sos. Stefan cel Mare – Cal. Dorobantilor – P-ta. Charles de Gaulle

Bd. I.C. Bratianu – P-ta. Universitatii – Bd. Carol I – P-ta C.A. Rosetti – Str. Dianei – Str. Jean Louis Calderon – Str. Eremia Grigorescu – P-ta. Lahovari – Cal. Dorobantilor – P-ta. Charles de Gaulle

Pentru conducatorii auto care circula dinspre zona de EST a Capitalei

Sos. Mihai Bravu – Pasajul Bucur Obor – Sos. Stefan cel Mare – Str. Barbu Vacarescu – Str. Av. Alexandru Serbanescu – Bd. Aerogarii

Sos. Mihai Bravu – Pasajul Bucur Obor – Sos. Stefan cel Mare – Cal. Dorobantilor – P-ta. Charles de Gaulle

Sos. Mihai Bravu – Pasajul Bucur Obor – Sos. Stefan cel Mare – Bd. Iancu de Hunedoara – Pasajul Victoriei – Sos. Nicolae Titulescu

Pentru conducatorii auto care circula dinspre zona de VEST a Capitalei

Cal. Crangasi –  Podul Grant – Cal. Grivitei – Cal. Victoriei

Cal. Crangasi – Podul Grant – Cal. Grivitei – Bd. Dacia – P-ta. Romana – Cal. Dorobantilor

Cal. Crangasi – Podul Grant – Str. Turda – Bd. Maresal Al. Averescu – P-ta. Arcului de Triumf – Bd. Maresal Prezan – P-ta. Charles de Gaulle – Cal. Dorobantilor

Cal. Crangasi – Podul Grant – Cal. Grivitei – Str. I.G. Duca – Bd. Al.I. Cuza – Str. Dr. Felix – Sos. Nicolae Titulescu – Bd. Iancu de Hunedoara


Recomandarile Brigazii Rutiere pentru conducatorii auto:

*sa evite sa circule prin P-ta. Victoriei, pe Bd. Lascar Catargiu, pe Bd. Aviatorilor, pe Bd. Nicolae Balcescu si pe Bd. Gheorghe Magheru;

*sa foloseasca autovehiculele personale cat mai putin pentru a evita blocajele de trafic;

*sa isi pastreze calmul si sa nu claxoneze abuziv in cazul in care se afla in zone aglomerate;

*sa respecte semnalele agentilor de politie rutiera care dirijeaza traficul pentru asigurarea fluentei si recomandarile politistilor care se afla in punctele de deviere.

Regia Autonoma de Transport Bucuresti va suplimenta miercuri, 19 mai, numarul de mijloace de transport in comun cu aproximativ 10%, masura menita sa asigure un transport optim bucurestenilor in ziua cand sunt anuntate manifestari de protest.

Bucurestenii sa circule cu RATB-ul

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a facut apel catre bucuresteni sa foloseasca, pe cat posibil, mijloacele de trasport in comun, pentru a evita blocajele in trafic iar RATB-ul va suplimenta numarul mijloacelor de trasport in comun cu aproximativ 10%. Mai multe linii de traspost in comun vor circula pe rute ocolitoare.

Linia 122 va circula pe traseul de baza numai intre Cartierul Latin si piata Romana, iar linia 300 – pe traseul de baza intre Clabucet si intersectia bd. Ion Mihalache – Str. Buzesti (Piata Victoriei), apoi pe un traseu modificat in ambele sensuri prin str. Buzesti, str. Occidentului, bd. Gh. Manu, bd. Lascar Catargiu, piata Romana, apoi pe traseul de baza.

Linia 381 va functiona pe traseul de baza numai intre piata Resita si piata Romana, iar linia expres 783 va circula pe un traseu modificat in ambele sensuri de la piata Arcul de Triumf, prin bd. C-tin Prezan, calea Dorobantilor, bd. Dacia, piata Romana, apoi traseul de baza.

Sindicalistii cer renegocierea Scrisorii de Intentie

Confederatia Nationala Sindicala „Cartel ALFA”, Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania – Fratia, Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania, Blocul National Sindical, Confederatia Nationala Sindicala „Meridian” considera ca masurile de austeriate propuse de Guvern sunt inacceptabile si, ca forma de protest, au organizat in ultimile zile, inclusiv marti, actiuni de protest in fata sediilor Guvernului, Parlamentului si Presedintiei.

Conform liderilor sindicali, la miting vor participa circa 60.000 de membri pentru a protesta impotriva masurilor de austeritate propuse de Guvernul si presedintele Romaniei prin scrisoarea de intentie privind acordul cu Fondul Monetar International si Uniunea Europeana, anunta Agerpres.ro. Aceste masuri reducerea pensiilor cu 15 la suta, reducerea veniturilor bugetarilor cu 25 la suta, reducerea cu 25 la suta inclusiv a salariului minim pe economie, diminuarea cu 15 la suta a ajutorului de somaj, impozitarea tichetelor de masa, reducerea masiva a subventiilor, in special pentru mediul rural, reducerea masiva a ajutoarelor sociale, renuntarea la programe sociale aflate in derulare, 250.000 de concedieri din sistemul bugetar, inchiderea a 200 de spitale si a zeci de scoli, pentru reducerea cheltuielilor, blocarea pensionarii anticipate si limitarea pensionarilor de invaliditate, saracirea populatiei prin impozitarea economiilor personale aflate in depozite bancare si ‘flexibilizarea’ Codului Muncii pentru a facilita concedieri masive.

0 comentariu

nik 18-07-2010 - 03:50

nu ocoli mergi direct la obiect ca o sa faci febra si pana la urma vei ajunge la mititica unde tie locul

gili 18-07-2010 - 06:21

Pai daca asa domnule Diaconescu , te-ai adunatara cu Bocul cela , de ce te mai vaiti talica ca aia de la parchete te-au pus la popreala pentru „organizarea unui grup infractional” ?!

jan dinu 18-07-2010 - 06:34

HAHAHa…!
Parca Dan Diaconescu a fost la
Jakharta pentru o intilnire cu
Niculae Popa …cel care se cam distra
in BALI cu banii romanilor luati de
— VINT-
Cumva DAN s-a bagat unde- nu-i fierbe oala
shi-i „zace „pasarica procuroarei cele
mari – numita – Codrutza Covesi ??
Poate d-aia se fura ca in codru …!
JD-USA

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult