Acasa Actualitate-InternaSocial Tragedia Colectiv: Numărul mortilor a ajuns la 50. Starea răniţilor

Tragedia Colectiv: Numărul mortilor a ajuns la 50. Starea răniţilor

scris de S. P.
18 afisari

Bilanțul celor decedați în incendiul din clubul Colectiv a ajuns, miercuri dimineața, la 50, în timp ce peste 70 de persoane rănite sunt internate în continuare în spitalele bucureștene, iar alte 36 au fost transportate, în ultimele zile, pe calea aerului, spre unități medicale din străinătate, dintre care 7 au decedat.

Raniti colectivDoi dintre pacienții transferați în Marea Britanie au murit, unul în cursul serii de marți, iar celălalt miercuri dimineața.

Pacienții care au decedat se numărau printre cele nouă persoane transportate, duminică, în spitale din Marea Britanie.

Un număr de 76 de persoane rănite în incendiul din club Colectiv erau internate marți în unitățile medicale bucureștene, dintre acestea 24 în stare critică și gravă, a informat Ministerul Sănătății într-un comunicat remis AGERPRES.

De asemenea, tot până marți, 34 de persoane au fost transportate în unități sanitare din Austria, Belgia, Olanda, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Israel și Elveția, dar, în acest ultim caz, pacientul a decedat înainte de a se finaliza transferul.

În cursul serii de marți, alte două paciente din Colectiv au fost transferate în Germania cu o aeronavă de tip C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române.

Doi răniți în clubul Colectiv din cei șase internați la Spitalul de Urgență Floreasca sunt în stare critică, a declarat miercuri pentru Agerpres șeful Secției de chirurgie plastică și reparatorie, Ioan Lascăr. Potrivit acestuia, ceilalți patru pacienți sunt în stare foarte gravă.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat marți seara că încă un pacient de la Spitalul Floreasca ar putea fi transferat la o unitate medicală din străinătate, însă se așteaptă ca starea acestuia să se stabilizeze.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult