Acasa Actualitate-InternaSocial TRAGEDIA de la Club Colectiv: Bilanţul a ajuns la 30 de morţi

TRAGEDIA de la Club Colectiv: Bilanţul a ajuns la 30 de morţi

scris de A.B.
16 afisari

O tânără în vârstă de 26 de ani rănită în incendiul de la clubul Colectiv a decedat duminică după-amiază, în jurul orei 17,00, la Spitalul „Bagdasar-Arseni”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al unității medicale, Florin Bica.
club colectivEste al doilea deces înregistrat duminică la „Bagdasar-Arseni„, unde dimineață a murit o altă tânără, în vârstă de 31 de ani, și al treilea din această zi.

Bilanțul deceselor ajunge astfel la 30.
Numărul deceselor în urma incendiului din clubul Colectiv poate să crească semnificativ prin prisma datelor statistice, a declarat duminică profesorul doctor Ioan Lascăr, care a participat la grupul de lucru convocat de premierul Victor Ponta la Palatul Victoria.

„Evaluăm, estimăm faptul cel puțin prin prisma datelor statistice că numărul deceselor poate să crească semnificativ. Semnificativ înseamnă semnificativ”, a afirmat medicul.

Întrebat dacă se așteaptă la o dublare a numărului de morți, Lascăr a răspuns: „Este posibil, acestea sunt evaluări statistice, dar nu mă refer la cazurile noastre, ci doar făcând o evaluare prin prisma datelor statistice acumulate pe care se fundamentează și experiența noastră clinică”.

INCENDIUL din Club Colectiv – Mărturii din INFERN

Ioan Lascăr a spus că pentru îngrijirea unui pacient cu arsuri costurile variază între câteva sute de mii de euro și chiar un milion de euro.

„Pacientul ars este considerat cel mai complex și mai costisitor tip de pacient imaginabil. Costurile îngrijirii unui astfel de pacient pe durata spitalizării de lungă durată: o lună și jumătate, două, uneori chiar mai mult, pot oscila în funcție de gravitatea și particularitățile cazului între câteva sute de mii de euro până la un milion de euro”, a mai afirmat dr. Ioan Lascăr.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat duminică la Spitalul de Urgență Floreasca că 80-90 dintre răniți în urma incendiului izbucnit vineri seară la clubul Colectiv sunt în stare gravă și critică.

„Vă spuneam aseară că sunt 35 de pacienți în continuare în stare critică și pe lângă cei 35 sunt foarte mulți în stare gravă. Din cei 146 de pacienți care au rămas internați și erau internați în cursul zilei de ieri, numărul celor gravi și critici este foarte mare. Adică se apropie de 80-90 de pacienți”, a afirmat ministrul.
Aproximativ zece mii de persoane au participat, duminică, la un marș dedicat victimelor care și-au pierdut viața în clubul Colectiv din Capitală.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult