Acasa Actualitate-InternaSocial Traian Băsescu mai dă o palmă Educaţiei

Traian Băsescu mai dă o palmă Educaţiei

scris de M.A.
17 afisari

Încă o palmă. Medaliile olimpicilor români nu sunt decât „excepţiile” dintr-un sistem de Educaţie care a devenit „catastrofal de slab”, consideră Traian Băsescu.

T Basescu (presidency.ro)

T Basescu (foto: presidency.ro)

România are obligaţia să dezvolte Educaţia, care este cea mai importantă resursă a unei naţiuni, a mai spus Băsescu, punctând că investitorii străini se plâng de slaba calitate a pregătirii forţei de muncă din ţara noastră, transmite Agerpres.

„Trebuie să privim lucrurile în faţă şi să nu ne mai amăgim sub medaliile olimpicilor care câştigă aur şi la matematică şi la fizică şi la chimie şi la biologie şi la limba engleză şi la orice. Ei sunt excepţiile dintr-un sistem de Educaţie care, în urma reformei din ’98-’99, a devenit catastrofal de slab”, a declarat Traian Băsescu, sâmbătă, la şcoala de vară a UNPR.

1 comentariu

BULA 11-09-2011 - 09:20

Adevarul asta il stim de mult timp.
Procentul elevilor si studentilor bine pregatiti nu sare de 5%. Restul sunt spam-uri pe piata muncii. Nu li se vede slaba pregatire pentru ca nu sunt pusi sa faca ce scrie pe diploma. Diploma este doar un pretext pentru a cere salarii de „oameni cu studii”, sau ca sa ocupe posturi de conducere.
Inainte de ’90 procentul absolventilor bine pregatiti era pana in 20%, iar in anii ’60-’70 ajungea la maxim 40%. S-au dat multe diplome aiurea in tramvai.

Un sistem de invatamant este bun, daca toti absolventii au minimul de cunostinte necesare. Am auzit de la un decan de la Politehnica, care a fost in vizita in Germania, ca a asistat la un seminar la care s-a desenat pe tabla diagrama fazoriala la functionarea transformatorului de sapte ori, pana au plecat toti studentii cu ea inteleasa. Nemtii fac treaba serioasa, la „metru patrat”, nu se joaca de-a datul diplomelor. La noi se lucreaza doar cu varfurile si ceilalti sunt „asistenti din partea publicului” si li se da si lor o diploma, pentru prezenta.

Adevarul asta este, ca sistemul de invatamant a fost dat peste cap de Andrei Marga, care acum are tupeul sa apara la televizor si sa ne dea lectii. El a scos examenele de admitele si a lasat portile liceelor si facultatilor deschise petru toti boii si analfabetii. El a introdus autonomia universitara (sunt autonomi si fac ce le bese mintea, dar banii ii iau de la toti platitorii de impozit), de isi fac univesitarii de cap. El a intodus finantarea pe numarul de studenti inscrisi si universitarii au ajuns sa-i promoveze in acte si pe aia care nu sunt prezenti nici macar la examene (sunt la munca prin Italia sau prin alte tari), ca sa figureze in continuare ca inscrisi si sa li se aloce fonduri de la buget. Dobitocul asta a nenorocit invatamantul.

Ma mir ca PNL-ul il sustine pe Marga pentru functia de viitor ministru al ME. La fel fac si boii de la PSD cu Androneasca, care a fost la fel de toxica pentru sistemul de invatamant. Astia de la PNL si PSD inca n-au inteles ca pierd masiv din votanti pentru ca nu vin cu un plan concret de redresarea invatamantului si cu persoane competente si oneste (nu aflate in slujba unor servicii secrete straine) in fruntea ME.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult