Acasa Actualitate-InternaSocial Trăistaru, ISMB: Semnal de alarmă asupra corupției din învățământ

Trăistaru, ISMB: Semnal de alarmă asupra corupției din învățământ

scris de C.S.
6 afisari

Inspectorul general şcolar Constantin Trăistaru i-a convocat pe directorii şcolilor din Capitală pentru a dezbate problema fondului clasei şi prevenirea corupţiei în unităţile de învăţământ.

ISBM trage un semnal de alarmă asupra corupției din învățământ.

Printre activităţile indicate de inspectorul general Trăistaru sunt: înscrierea la clasa pregătitoare, constituirea claselor la început de an şcolar, transferul elevilor, activitatea şcoală după şcoală, meditaţii particulare cu elevii de la clasă, constituirea fondului comitetului de părinţi, organizarea opţionalelor, materialele auxiliare, respectiv culegeri distribuite în şcoli, caz în care profesorii se transformă în agenţi comerciali, concursuri cu plată (dacă asociaţiile de părinţi susţin astfel de acţiuni, atunci îşi asumă responsabilitatea acestora), organizarea banchetelor la sfârşit de an şcolar sau de semestru, cât şi examenele naţionale, cele de definitivat şi de titularizare.

“Trag un semnal clar de alarmă asupra acestor activităţi, semnal de alarmă pe care vreau să îl asumăm cu toţii”, a spus inspectorul general şcolar Constantin Trăistaru, în întâlnirea cu directorii şcolilor din Capitală. Inspectorul a mai spus că, din punctul său de vedere, fondul clasei ar trebui desfiinţat, dacă există asociaţii de părinţi, pentru că până în prezent acesta nu are gestiune.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, le-a cerut, în 10 ianuarie, inspectorilor şcolari ca în următoarele două săptămâni să aibă întâlniri cu toţi directorii şi să discute problema fondului clasei şi a modului în care aceşti bani circulă în şcoli, ce este permis şi ce nu, dar şi cum să se evite situaţii de corupţie în şcoli.

De asemenea, Pricopie le-a cerut să le transmită directorilor de şcoli că vânzarea de cărţi şi auxiliare în unităţile de învăţământ, susţinută de unele edituri, este ilegală, iar profesorii nu au voie să devină agenţi comerciali.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult