Acasa Actualitate-InternaSocial Transporturile in Romania si Europa, afectate de vreme

Transporturile in Romania si Europa, afectate de vreme

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Poleiul provoacă probleme şoferilor în toată ţara. Potrivit reprezentanţilor Centrului Infotrafic, nu sunt drumuri închise dar se circulă dificil mai ales pe tronsoane din estul şi nordul ţării.


Se circulă cu dificultate pe mai multe artere rutiere din ţară unde, din cauza temperaturilor scăzute şi a ploii, s-a format polei. „Cele mai importante artere rutiere afectate sunt A1 Bucureşti-Piteşi, între kilometri 28 şi 32. A2 Bucureşti-Constanţa, unde a început să se formeze polei între kilometrii 25 şi 26”, a declarat subcomisarul Cătălin Bocai de la Centrul Infotrafic, citat de Radio România Actualităţi. El a precizat că şi judeţele Călăraşi, Suceava, Brăila şi Buzău sunt afectate dar şi că pe centura Bucureştiului sunt probleme de trafic. „În judeţul Ilfov, pe DN Centura Bucureşti s-a împrăştiat material antiderapant, dar traficul rutier se desfăşoară destul de greu din cauza numărului mare de autovehicule şi a carosabilului parţial acoperit cu gheaţă.” 

 

Probleme şi în traficul feroviar şi aerian 

Din cauza poleiului şi traficul feroviar se desfăşoară greu iar aproape toate trenurile au întârzieri. Un tren a fost anulat iar alte trenuri de călători sunt blocate în staţiile CFR Topliţa şi Deda, după ce aproximativ 100 de brazi s-au prăbuşit pe calea ferată, între localităţile Lunca Bradului din judeţul Mureş şi Topliţa, din judeţul Harghita, transmite corespondentul Rado România Raul Matiş.

Trenul personal 4205 stă oprit în halta suceveană Floreni încă de dimineaţă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Şi trenul accelerat 1833 Iaşi – Timişoara urmează să fie oprit în gara Suceava. Potrivit corespondentului Radio România, încă doua trenuri sunt oprite – acceleratul 1856 oprit la Lunca Ilvei şi trenul 5704 la Ilva Mică. În Harghita, mai multe localităţi au rămas fără curent electric iar circulaţia rutieră şi feroviară este perturbată după ce mai mulţi arbori s-au prăbuşitdin cauza condiţiilor meteo. In Bistriţa Năsăud, un copac a căzut peste un vagon al trenului accelerat 1838 Timişoara – Iaşi între Silhoasa şi Larion, în timp ce garnitura era în mişcare, dar nimeni nu a păţit nimic, mecanicul oprind trenul din motive de siguranţă. Potrivit purtătorului de cuvânt al aeroportului Henry Coandă, traficul aerian revine la normal. Anterior reprezentanţii aeroportului anunţaseră că trei curse programate să plece joi sunt anulate. Probleme sunt şi la malul mării, unde porturile Constanţa şi Constanţa Sud au fost închise miercuri dimineaţă. Şi portul fluvial Constanta sud a fost închis iar traficul fluvial pe canalul Dunăre – Marea Neagra a fost restricţionat. 

Zăpada şi temperaturile foarte scăzute afectează şi zone întinse din Europa 

În Polonia, temperaturile au coborât până la minus 33 de grade şi opt oameni au murit de frig, iar în Cehia şi-au pierdut viaţa trei persoane. Mai multe aeroporturi au fost închise în Franţa, Marea Britanie, Elveţia, iar zeci de curse anulate în Germania şi Spania. Probleme au apărut şi în circulaţia trenurilor Eurostar care fac legătura între Paris şi Londra. În Marea Britanie, aproape o mie cinci sute de şcoli rămân închise. A crescut simţitor şi consumul de energie electrică. Dacă în nordul Italiei este zăpadă, centrul Veneţiei se află sub ape din cauza unei maree, iar la Roma plouă puternic. În Germania, 400 de zboruri au fost anulate pe aeroporturile din Frankfurt şi Munchen, mai multe trenuri de mare viteză au fost blocate. Franţa este şi ea afectată de zăpadă şi polei.Traficul trenurilor de mare viteză între Paris şi sud-estul ţării este afectat, 20 la sută din curse fiind anulate. În Albania, guvernul a decretat stare de catastrofă naturală, din cauza inundaţiilor care au distrus sute de case, au blocat zeci de drumuri şi au distrus mii de hectare de teren agricol.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult