Acasa Actualitate-InternaSocial Trei persoane rănite uşor în urma unei explozii produse pe platforma Petromidia

Trei persoane rănite uşor în urma unei explozii produse pe platforma Petromidia

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Muncitori răniţi în urma exploziei petrecute, duminică seară, la Rafinăria Petromidia au suferit arsuri minore şi sunt în afara oricărui pericol, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al rafinăriei, Ciprian Chiriac.

Victimele au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Directorul adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), Marian Becheanu, a precizat că muncitorii răniţi, angajaţi ai societăţii subcontractoare TMUCB, efectuau probe de presiune la reactorul nr.1 al instalaţiei HDV (Hidrofinare Distilat de Vid), rafinăria fiind în revizie. „Presiunea în instalaţie era de 20 de atmosfere şi s-a fisurat conducta de ieşire din reactor, ceea ce a generat explozia, nefiind urmată de incendiu”, a declarat reprezentantul ITM. Potrivit acestuia, verificările în acest caz sunt efectuate de inspectori ITM şi de procurori.

Pe de altă parte, reprezentantul Rafinăriei Petromidia, Ciprian Chiriac, a afirmat că explozia a fost urmată de un mic incendiu care a fost stins de pompierii civili ai rafinăriei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult