Trusă de supravieţuire pentru bucureştenii | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaSocial Trusă de supravieţuire pentru bucureştenii din clădirile cu risc seismic

Trusă de supravieţuire pentru bucureştenii din clădirile cu risc seismic

scris de A.H.
20 afisari

CGMB a aprobat vineri un proiect de hotărâre care prevede acordarea gratuită a unor truse de supravieţuire pentru cetăţenii care locuiesc în blocuri încadrate în clasa întâi de risc seismic, primarul general Sorin Oprescu apreciind că „e o soluţie de moment necesară în cazul unei nenorociri”.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat vineri, trusele de supravieţuire vor fi acordate gratuit, cetăţenilor locatari sau proprietari ai imobilelor din aceste clădiri fiindu-le repartizată câte o asemenea trusă.

Trusele de supravieţuire conţin o lanternă multifuncţională cu dinam (încărcare manuală), semnalizare sonoră şi vizuală, radio, încărcător pentru trei tipuri de telefoane şi lumină intermitentă pentru semnalizare, o folie termoizolantă, pelerină de ploaie, mască de gaze, o trusă de prim ajutor care are elementele necesare primului ajutor, trei doze cu apă, pastile de purificat apa, hrană solidă pentru trei zile şi un tub fluorescent pentru semnalizare.

„Am cumpărat până acum 3000 de truse. Este o soluţie de moment, necesară în cazul unei nenorociri”, a declarat Oprescu pentru Ştirile Pro Tv.

Conform aceleiaşi surse, pe lângă cele 111 clădiri cu bulină roşie, care reprezintă pericol public, alte 263 de imobile sunt încadrate în clasa întâi de risc seismic, construite până cel târziu în 1950. Pe lângă acestea mai sunt încă 299 de clădiri care sunt în clasa a doua de risc seismic.

Valoarea contractului prin care municipalitatea a achiziţionat trusele este de 496.000 de lei, iar firma de la care au fost achiziţionate prin licitaţie publică este SC Image Construct SRL.

2 comentarii

digital 29-09-2012 - 18:07

hahaha!
foarte tare chestia asta!
propun să schimbe achiziția în,sicrie gratuite!
oricum cu trusele astea de kkt,nu vor mai semnaliza,niciodată!

leo 29-09-2012 - 19:10

Este foarte bine ca se gandeste la solutii de moment,pana va gasi o solutie si mai buna si de durata.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult