Acasa Actualitate-InternaSocial Tuberculoza ar putea face 10 milioane de victime în următorii cinci ani

Tuberculoza ar putea face 10 milioane de victime în următorii cinci ani

scris de Ziua Veche
2 afisari

În lipsa unor noi măsuri suplimentare de prevenţie şi tratament, tuberculoza ar putea face în următorii 5 ani peste 10 milioane de victime, a avertizat miercuri parteneriatul „Opriţi tuberculoza”, cu ocazia prezentării planului său de acţiune până în 2015, transmite AFP, citat de Agerpres.


Peste 9 milioane de oameni se îmbolnăvesc în fiecare an de tuberculoză, în special în ţările sărace din Asia (55% din cazuri) şi respectiv Africa (30% din cazuri), conform comunicatului prezentat de această coaliţie de guverne, organizaţii internaţionale, ONG-uri şi companii private care luptă pentru eradicarea acestei boli.

Deşi această boală se poate trata, în fiecare an peste 2 milioane de persoane îşi pierd viaţa din cauza lipsei tratamentului.

„Este inacceptabil, trebuie să facem un plan pentru a opri aceste morţi inutile”, a declarat şeful consiliului de administraţie al acestui parteneriat, Rifat Atun, într-o conferinţă de presă organizată la Johannesburg.

Conform acestui plan, bugetul necesar pentru a înjumătăţi numărul victimelor tuberculozei din viitorii 5 ani este de 47 de miliarde de dolari (34 miliarde de euro).

„Dacă vom reuşi să respectăm acest plan, am putea trata 32 de milioane de bolnavi de tuberculoză şi am putea salva 5 milioane de vieţi”, a asigurat Rifat Atun.

Tuberculoza este o boală infecţioasă provocată de o bacterie ce atacă în primul rând plămânii şi se transmite prin aer. Un purtător al acestei bacterii poate infecta aproximativ 15 alte persoane pe an.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult