Acasa Actualitate-InternaSocial Turiştii care merg la munte trebuie să se echipeze de iarnă

Turiştii care merg la munte trebuie să se echipeze de iarnă

scris de C.P.
8 afisari

Turiştii care vor să-şi petreacă sfârşitul săptămânii în staţiunile de pe Valea Prahovei trebuie să se echipeze de iarnă. De două zile ninge, stratul de zăpadă măsoară 10 centimetri, iar vântul suflă cu putere.

Telecabina Busteni-Babele probabil nu va functiona in week-end

Telecabina Busteni-Babele probabil nu va functiona in week-end

La altitudini de peste 2 000 de metri, zăpada viscolită s-a adunat în straturi pe creşte şi ajunge până la un metru şi jumătate.

Salvamontiştii din Buşteni şi Sinaia susţin că e puţin probabil ca telecabinele să funcţioneze în week-end şi le recomandă turiştilor să evite traseele dificile şi să nu se îndepărteze de staţiuni dacă nu au echipament adecvat, informeză TVR.

De asemenea, este risc maxim de avalanşă în Munţii Făgăraş şi Bucegi. Meteorologii au anunţat că la peste 1.800 de metri altitudine, riscul producerii avalanşelor este de gradul 5.

Asta înseamnă că, în orice moment, se pot produce alunecări de zăpadă de mari dimensiuni, chiar şi fără trecerea turiştilor sau a schiorilor prin zonă. Amatorii de alpinism sunt sfătuiţi să evite practicarea sporturilor de iarnă în aceste zone.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult