Acasa Actualitate-InternaSocial Udrea, arestul şi controlul ginecologic

Udrea, arestul şi controlul ginecologic

scris de B.C.R
10 afisari

Elena Udrea nu va fi dusă la spital pentru controlul ginecologic, de care beneficiază conform legislaţiei privind măsurile privative de libertate, ea refuzând această examinare prin semnarea unei cereri, au declarat, pentru Mediafax, surse din Poliţie.

 

elena-udreaPotrivit sursei citate, Elena Udrea şi-a exprimat în scris dorinţa de a nu fi consultată ginecologic, cererea fiind completată în faţa oamenilor legii.

„În conformitate cu Legea 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, persoanele încarcerate beneficiază de asistenţă medicală. Cu privire la controlul ginecologic, acesta face parte din totalul examenelor medicale, dar în situaţia în care persoana refuză examinarea, aceasta nu va fi efectuată (refuzul se consemnează în scris)”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Astfel, dacă este consemnat refuzul persoanei private de liberate de a fi examinată, aceasta nu mai este dusă la spital din unitatea de detenţie.

Echipa de comunicare a Elenei Udrea, aflată în Arestul Poliţiei Capitalei, a scris pe pagina acesteia de Facebook că deputata va fi dusă, joi dimineaţa, „împotriva voinţei sale”, la Spitalul „Dimitrie Gerota” pentru control ginecologic, deşi a declarat că nu vrea să facă acest control, pentru a-şi exercita dreptul de a refuza în faţa medicului de la spital.

„Mâine dimineaţă (joi – n.r.), la ora 10, împotriva voinţei sale, Elena Udrea va fi dusă la Spitalul Dimitrie Gerota pentru control ginecologic. Deşi a declarat că nu vrea să facă acest control, va fi totuşi dusă în cătuşe pentru a-şi exercita dreptul de a refuza în faţa medicului de la spital!”, este scris pe Facebook.

Echipa de comunicare întreabă retoric ce regulament „inept” poate obliga femeile la o aşa situaţie umilitoare şi de ce, pe lângă jena de a se trezi în faţa ginecologului în cătuşe, este nevoie să fie cheltuiţi atâţia bani cu plimbatul cu duba până la spital şi înapoi, atâta timp cât îşi pot exercita dreptul de a refuza în faţa medicului de la arest.

Elena Udrea este arestată preventiv în dosarul „Gala Bute” din 25 februarie.

Mandatul de arestare preventivă pe numele Elenei Udrea a fost emis pentru: infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic şi UAT Borsec; infracţiunea de luare de mită în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către SC Consmin SA; infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani; infracţiunea de abuz în serviciu, în legătură cu organizarea „Galei Bute”, se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Procurorii DNA au pus sechestru asigurător pe mai multe imobile şi pe câteva milioane de lei din averea Elenei Udrea, aceeaşi măsură fiind luată şi în cazul celorlalţi inculpaţi din dosarul „Gala Bute”, declara avocatul Marius Striblea.

Elena Udrea a mai stat în Arestul Poliţiei Capitalei din seara zilei de 10 februarie, când a fost reţinută de procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul „Microsoft”. În 17 februarie, Elena Udrea a fost scoasă din arest şi plasată în arest la domiciliu, în urma deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a judecat contestaţia deputatului PMP.

Camera Deputaţilor a avizat, în 9 februarie, urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a Elenei Udrea atât în dosarul „Microsoft”, cât şi în dosarul „Gala Bute”.

În 23 februarie, Camera Deputaţilor a avizat ultimele cereri ale procurorilor de urmărire penală şi arestare preventivă a deputatului PMP, în dosarul „Gala Bute”.

În acelaşi dosar sunt arestaţi preventiv fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja şi primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă. Fostul consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu şi fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheoghe Nastasia sunt cercetaţi în arest la domiciliu.

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este inculpat şi el în acest dosar, pentru că ar fi determinat reprezentanţii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica şi Romgaz, să sponsorizeze ilegal, cu suma totală de peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute de către firma lui Rudel Obreja. Senatorul PNL Ion Ariton (ales din partea PDL) este sub control judiciar până în aprilie, acesta fiind obligat să nu părăsească ţara şi să se prezinte la Poliţia Sibiu în zilele stabilite prin programul de supraveghere.

În acelaşi dosar este arestat preventiv, din 8 februarie, şi Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea.

De asemenea, potrivit unor documente ale DNA, Ana Maria Topoliceanu, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii, este urmărită penal pentru luare de mită, în dosarul „Gala Bute”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult