Acasa Actualitate-InternaSocial UE a cheltuit aproape 14 milioane de euro ca sa demonstreze ca fructele sunt bune pentru sanatate

UE a cheltuit aproape 14 milioane de euro ca sa demonstreze ca fructele sunt bune pentru sanatate

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Birocratii Uniunii Europene au risipit milioane de euro pe un studiu care a ajuns la concluzia, deloc surprinzatoare, ca fructele sunt bune pentru sanatate, releva cotidianul britanic Daily Mail.


O suma uluitoare – 13,8 milioane de euro – a fost cheltuita pe o cercetare in urma careia 20 de oameni de stiinta au concluzionat ca „doua mere pe zi tin colesterolul departe”, mai precis ca il reduc cu 10 procente. Mare parte din bani s-a dus pe crearea si promovarea pe un site a unui supererou verde, numit Mr. Fruitness, al carui rol este sa ii convinga pe copii sa manance mai multe fructe.
Proiectul, intitulat IsaFruit, s-a intins pe 4 ani, iar rezultatele sale au fost prezentate intr-o conferinta la Bruxelles. Una din „descoperirile majore” a fost cel mai bun mod de a reduce riscul de monilioza, o boala provocata de o ciuperca ce ataca multe fructe cu samburi.
Criticii proiectului spun insa ca astfel de exemple de risipa arata ca UE nu ar trebui sa fie scutita de la reducerile de cheltuieli la care sunt obligate statele membre.
„Cheltuieli ridicole ca aceasta demonstreaza ca bugetul UE contine multa ‘grasime’ ce poate fi eliminata. in aceste vremuri dificile, chiar avem nevoie de un supererou finantat de UE care sa ne spuna ca fructele sunt sanatoase?”, s-a intrebat un reprezentant al Open Europe, un think-tank eurosceptic, citat de Daily Mail.

0 comentariu

Marius Z 07-09-2010 - 11:51

Dupa ce nu am reusit sa unim toate provinciile noastre la 1918 (vestul Banatului, Timocul sarbesc si bulgaresc, vestul Crisanei, Transnistria, Pocutia, Nordul Maramuresului) din diverse motive invocate de celelalte parti prezente la negocieri, si apoi am pierdut si Moldova de Est si Nordul Bucovinei in urma unui pact criminal, astazi nul, cedand in final si Cadrilaterul, acum suntem aratati cu degetul ca incercam sa ajutam comunitatile romanesti ramase in aceste provincii instrainate! Si macar de-ar fi ajutorul cat sustine propaganda! Macar de i-am ajuta cum isi ajuta Ungaria minoritatea din Romania! Acesti romani sunt insa la limita abandonarii de catre Romania! Ei sunt asimilati sub ochii nostri! Fara sa reamintesc de deportarile si crimele din perioada sovietica!
Aceste comunitati, cu exceptia romanilor din Banatul sarbesc, nu au nici pe departe aceleasi drepturi si facilitati ca si minoritatile echivalente din Romania. In Ucraina, abia se construieste prima biserica romaneasca, la 500.000 de romani, motiv pentru care biserica ortodoxa romana a intrat in conflict cu cea ucraineana! La fel, in Timocul sarbesc! De N Maramuresului si Bucovinei nici nu mai vorbesc! La fel in Bulgaria! E normal?
Rusia aplica principiul – ” cea mai buna aparare este atacul!”!!!
Cand va fi Romania suficient de puternica ca sa ceara sa li se faca dreptate romanilor ramasi in afara granitelor de azi?

Marius Z 08-09-2010 - 09:26

De fapt, comentariul de mai sus este postat gresit la acest articol. Comentariul meu initial nu s-a salvat dintr-o eroare de retea probabil…
Observatia mea era de fapt ca Odessa este construita pe locul vechiului sat Moldovanca care apoi a devenit cartier al orasului si ca pana la 1812 romanii erau majoritari in acea zona. In noiembrie 1917, corpul soldatilor romani din armata rusa a cerut la Odessa unirea cu Romania, dar acest episod este uitat demult…
Pe scurt, Odessa este o colonie ruseasca pe un vechi pamant romanesc…

eugenbad08 08-09-2010 - 10:23

Interesant ar fi de aflat cat a fost vazut din Odesa de un roman (din Romania) la fata locului si cat sunt inspirate din ce sta scris pe NET. „Odesa este o pata pe istoria armatei romane prin masacrul de la 22 octombrie 1941 ordonat de Antonescu ca represalii la o actiune a partizanilor sovietici. Miile de oameni executati atunci la intamplare fac parte din istoria care se repeta in fiecare la scoala in fiecare zi”. Se uita cu buna-stiinta ca pe de o parte nu au fost „mii de oameni” iar pe de alta parte ca acei „patrioti sovietici” erau militari ai NKVD -ului ramasi in spatele frontului si care au ucis ostasi romani care au furnizat populatiei … mancare, drept pentru care Notabilitatile orasului multumeau Comenduirii Romane pentru alimentele primite (alimente … luate de la gura militarului roman). Deci, citand acest articol si ne facand corectia ce se impune se parpetueaza politica rusofona a acelor ani. Si atunci imi pun intrebarea : In cui a fost scris acest articol ? In folosul unei Firme pe care o intereseaza numai … banii ? Sau in folosul unor asa-zisi … patrioti romani ? Din cate vad s-a folosit : http://en.wikipedia.org/wiki/Odesa sau traducerea (prescurtata) in Limba Romana. Obs. Desi se aminteste ca Stefan cel Mare a fortificat Cetatea de Balta (80 km de Odesa) se insista ca numai Ducele de Richelieu ca „patron al orasului” ar fi populat acest oras (cu tot felul de etnii, printre care se aminteste in … fuga si romanii – desi au trecut cca 600 de ani de cand romanii erau atestati aici).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS