Acasa Actualitate-InternaSocial Termopanele fara siguranta interzise in Europa

Termopanele fara siguranta interzise in Europa

scris de Ziua Veche
0 afisari

 

Din cauza ca anual in statele Uniunii Europene mor sute de copii, cazand de la inaltime, ca urmare a deschiderii accidentale  de a ferestrelor, Comisia Europeana a emis la 07.01.2010 o decizie prin care obliga pe viitor producatorii de ferestre sa le prevada cu dispozitive de blocare speciale. Conform standartelor impuse de Comisie, dispozitivele de blocare trebuie sa fie astfel concepute incat sa fie imposibil de deschis de catre copii cu varsta mai mica de 51 de luni.

 

Aceste norme se vor aplica doar ferestrelor si usilor de balcon care se monteaza in exteriorul cladirilor. In expunerea de motive a deciziei (vezi facsmil) se arata: „Caderile accidentale de la inaltime, de exemplu de la fereastra sau balcoane, reprezinta una dintre principalele cauze de deces sau leziuni cerebrale sau osoase permanente inregistrate in randul copiilor cu varsta de pana la 5 ani. Acestea reprezinta o problema majora in zonele urbane cu o concentratie mare de blocuri de apartamente cu multe etaje si se petrec mai ales primavara sau vara, atunci cand ferestrele sunt lasate deschise pentru o perioada mai mare de timp. In regiunea Ile-de-France, in perioada mai-septembrie 2005, au fost inregistrate 67 de caderi accidentale in randul copiilor, ceea ce corespunde in total la aproximativ 14 cazuri pe luna. In Danemarca si Suedia, intre 20 si 60 de cazuri sunt inregistrate in fiecare an. In perioada 1996 – 2003, numarul de caderi in care au fost implicati copii a fost in medie de 79 pe an in Grecia, 130 pe an in Tarile de Jos si 25 pe an in Regatul Unit”.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult