Acasa Actualitate-InternaSocial UE respinge un concediu maternal de minim 20 de saptamani

UE respinge un concediu maternal de minim 20 de saptamani

scris de Ziua Veche
3 afisari

Statele membre ale Uniunii Europene nu vor prelungi durata minimă a concediului de maternitate la 20 de săptămâni. Oficialii UE au respins o propunere care viza prelungirea perioadei în care mamele pot sta acasă cu bebeluşii, informează AFP, citată de Antena 3.ro.


„Majoritatea statelor membre consideră că Parlamentul a mers prea departe propunând o prelungire a concediului da maternitate la 20 de săptămâni, cu o remuneraţie de 100 la sută din salariu. Aceasta nu este o bază de negociere”, a declarat ministrul belgian al muncii, Joëlle Milquet, a cărei ţară asigură preşedinţia Uniunii Europene.

La finalul lunii trecute, Parlamentul European a votat în favoarea unui text referitor la prelungirea concediului de maternitate. De asemenea, parlamentarii au solicitat statelor care încă nu o fac să recunoască principiul unui concediu de paternitate de cel puţin două săptămâni continue, plătit tot cu 100 la sută.

Ministrul a adăugat că guvernele europene sunt deschise ideii de a instaura un concediu de maternitate minim de 18 săptămâni, aşa cum a propus la început Comisia Europeană.

Printre statele care s-au opus adoptării acestei propuneri se numără Marea Britanie şi Franţa, ai căror reprezentanţi susţin că prelungirea concediului de maternitate ar determina costuri bugetare suplimentare importante. În UE, durata minimă a concediului de maternitate este de 14 săptămâni.

 

 

0 comentariu

caramache 01-08-2010 - 00:50

” Despre dl Tokes circula legenda (poate si porecla) ca datorita deosebitei sale apetente erotice ar fi fost un “taur comunal” „
Ioan Grosan

Grosane, esti invidios pe Tokes deoarece vigoarea erotica a lui Nelu Sanepi’zdu nu ajunge nici pana la glezna lui Tokes.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult