Acasa Actualitate-InternaSocial Ultimul bebeluş ars la Giuleşti a fost externat

Ultimul bebeluş ars la Giuleşti a fost externat

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Ultimul bebeluş dintre cei care au fost trataţi la Spitalul “Grigore Alexandrescu” în urma incendiului de la Maternitatea Giuleşti, a fost externat, miercuri, iar starea sa este bună, a declarat managerul Dan Enescu, el adăugând că deşi foarte mică, fetiţa “arăta multă ambiţie”. Medicul a spus că fetiţa a ajuns la greutatea de aproape două kilograme şi se simte bine. Potrivit medicului, rănile bebeluşului s-au vindecat prin tratament medicamentos, nefiind necesare intervenţii chirurgicale.

Am ştiut de la început că va învinge suferinţa prin care a trecut, pentru că, deşi foarte mică, arăta multă ambiţie. Aş putea spune că vindecarea acestor micuţi este cea mai fericită reuşită a carierei mele în care am tratat şi vindecat mii de copii în stare gravă”, a declarat, pentru Mediafax, Dan Enescu. Managerul Spitalului “Grigore Alexandrescu” a povestit un alt moment de emoţie pe care l-a trăit, marţi, când au venit la control gemenii externaţi în 28 septembrie. Enescu a relatat: “Mă uitam la ei şi îmi venea să plâng. Pot spune că se întâmplă mai rar, după ce într-o viaţă întreagă ai trăit momente grele. Totuşi, este o mare emoţie pentru mine şi echipa mea că am reuşit să salvăm viaţa unor micuţi aproape carbonizaţi pe anumite porţiuni din corp, în faza intrauterină. Vorbesc despre faza intrauterină pentru că vorbesc despre copii născuţi prematur, aşa cum sunt consideraţi în literatura de specialitate”. Din Spitalul “Grigore Alexandrescu” au fost externaţi toţi cei cinci bebeluşi care au supravieţuit incendiului din 16 august izbucnit la Maternitatea Giuleşti, în Secţia terapie intensivă prematuri. În urma tragediei au murit şase copii.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), care instrumentează dosarul penal deschis în urma tragediei, a anunţat, marţi, că procurorii au primit raportul de expertiză tehnică întocmit de experţii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă. “Concluziile acestuia sunt în sensul că incendiul izbucnit în Secţia de Anestezie-Terapie Intensivă pentru nou-născuţi s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat, cauya fiind deci una electrică”, a informat PICCJ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS