Acasa Actualitate-InternaSocial Un gen(iu) neînţeles – Funeriu: “coleg” e substantiv neutru VIDEO

Un gen(iu) neînţeles – Funeriu: “coleg” e substantiv neutru VIDEO

scris de M.A.
23 afisari

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a stârnit iritarea, dar şi amuzamentul senatorilor, după ce li s-a adresat acestora cu titulara de „colegi”, iar, ulterior, a susţinut că substantivul „coleg” are genul neutru, „potrivit DEX”.

daniel funeriu

Discuţia din plenul Senatului a vizat o propunere legislativă care modifică Legea educaţiei naţionale în sensul că permite profesorilor universitari să iasă la pensie mai târziu şi să-şi prelungească activitatea în universităţi, transmite NewsIn, citată de Realitatea.net. În acest context, şi-a exprimat poziţia şi ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, care li s-a adresat senatorilor cu titulatura de „colegi„.

Afirmaţia sa a stârnit reacţia senatorilor, atât din partea Puterii, cât şi din Opoziţie, unul dintre aceştia fiind senatorul PDL Vasile Blaga, care l-a îndemnat pe ministrul Educaţiei să nu-şi mai „pună Senatul în cap”.

De asemenea, senatorul PSD, Georgică Severin, a intervenit pentru a sublinia eroarea ministrului Educaţiei. „Totuşi, suntem în Senatul României şi avem pretenţii, ‘coleg‘ este de genul masculin, un coleg, doi colegi, totuşi…”, a mai spus Severin.

2 comentarii

Cantemir 29-06-2011 - 22:59

Modalitate simpla de testat statusul agramat al unei audiente snoabe, fie si ea ministeriala:
http://camarasdelumini.wordpress.com/2011/06/29/romania-agramata/

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult