Acasa Actualitate-InternaSocial Un medic testa medicamente fără ştirea pacientelor

Un medic testa medicamente fără ştirea pacientelor

scris de A.H.
3 afisari

Şeful secţiei Obstetrică-Ginecologie 2 din cadrul Maternităţii Oradea este anchetat de Colegiul Medicilor din România (CMR) după ce ar fi făcut operaţii laparoscopice fără a avea competenţa şi studii clinice pentru testarea de medicamente fără dovada consimţământului informat al pacientelor.

 spital

Conditii draconice daca vrei sa te internezi in spital

„Am primit săptămâna trecută confirmarea că o comisie de la Bucureşti a Colegiului a început ancheta în cazul doctorului Doru Crăiuţ, ca urmare a sesizării pe care am înregistrat-o oficial în primăvară”, a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax, Gavril Grebenişan, fost manager al Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie, în prezent manager al Spitalului Judeţean, în care a fost încorporată Maternitatea.

El a spus că sesizarea arăta că doctorul Doru Crăiuţ a încălcat articolele 22, 23 şi 29 din Codul profesiei de medic, conform cărora un medic „poate executa o activitate medicală doar dacă are pregătire şi practică suficiente pentru aceasta”, că „poate utiliza numai aparatură autorizată şi pentru mânuirea căreia are pregătire”, iar „dacă are activităţi în învăţământ răspunde în respectarea Codului de cei pe care îi are în îndrumare”.

„Or domnul doctor Crăiuţ a folosit doar pentru sine un laparoscop donat Maternităţii de către Universitatea din Oradea şi a efectuat operaţii cu acel laparoscop, fără să deţină niciun certificat de competenţe în chirurgia laparoscopică”, a declarat Grebenişan.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult