Acasa Actualitate-InternaSocial Un pod peste rȃul Strei din Bretea Romȃnǎ s-a prǎbușit

Un pod peste rȃul Strei din Bretea Romȃnǎ s-a prǎbușit

scris de Laurentiu Banches
9 afisari

Podul peste râul Strei, din localitatea Bretea Română, în apropiere de orașul Hațeg, s-a rupt în trei bucăți, în cursul nopții de marți spre miercuri, 19 februarie.

Un pod peste rȃul Strei din Bretea Romȃnǎ s-a prǎbușit (foto:panoramio.com)

Două mașini au fost surprinse pe pod la momentul incidentului, dar ocupanții acestora au scăpat doar cu o sperietură, ei reușind să se salveze din zona periculoasă până la sosirea echipajelor de intervenție. „Echipajele de la Detașamentul Hunedoara au constatat că pilonul central al podului rutier s-a prăbușit, provocând ruperea în trei segmente a podului. S-a acționat cu un troliu pentru evacuarea celor două autoturisme ce rămăseseră pe pod”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara, căpitan Anemona Doda. Potrivit primarului comunei Bretea Română, Ioan Jurj, pilonul care a cedat nu prezenta fisuri vizibile, care ar fi putut prevedea apariția incidentului.

„Pilonul a cedat, iar podul s-a lăsat de la capătul dinspre Bretea Română. Este nevoie de o expertiză tehnică, care să se decidă ce se va întâmpla cu podul. Din primele observații, cred că podul trebuie reconstruit, de la început. Acum nu se mai poate trece pe acest pod”, a afirmat primarul Ioan Jurj, conform Agerpres. Podul a fost construit în anii ’70, fiind pe un drum comunal care face legătura între localitățile Bretea Română și Bretea Streiului, fiind intens circulat de localnici. În urma incidentului, accesul pe pod a fost blocat și semnalizat cu indicatoare. Locuitorii din satul Bretea Română pot traversa peste râul Strei pe podurile de la Covragi și Călan, aflate la circa cinci kilometri, în amonte, respectiv, în aval.

3 comentarii

Tache 19-02-2014 - 11:50

Sute de poduri din Romania sunt gata sa se prabuseasca, conform unui studiu facut de catre statul roman. Democratia sta foarte prost cu infrastructura.

Podurile astea trebuie intretinute, reparate, consolidate. Dar nu exista bani. Poate ne spune Mugur Isarescu de ce nu exista bani.

pathfinder 19-02-2014 - 11:58

„Poate ne spune Mugur Isarescu de ce nu exista bani.”
cipcirip-cipcirip-cipcirip

decebalus per 19-02-2014 - 13:50

podul e intre bret.ro si bret strei.pe dr 668C. vedeti pe gog maps lacul de acumul a unei hidrocentrale si cum galeria ei de fuga nu e departe de podul respectiv,

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult