Acasa Actualitate-InternaSocial Ungaria: 4 români morţi şi 23 răniţi într-un accident rutier

Ungaria: 4 români morţi şi 23 răniţi într-un accident rutier

scris de M.A.
10 afisari

Cinci persoane au murit şi altele au fost rănite, marţi, în urma coliziunii frontale dintre un autocar românesc şi un camion sloven pe autostrada M70 din Ungaria.

Acciden in Ungaria 2 (foto kisafold.hu)

Acciden in Ungaria (foto kisafold.hu)

Patru cetăţeni români şi şoferul unui TIR slovac şi-au pierdut viaţa în accidentul din Ungaria, iar alţi 23 de români au fost răniţi, fiind transportaţi la spital, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, ataşatul de interne al României la Budapesta, Ion Benţe. Conform sursei citate, accidentul s-a produs la ora locală 4.50 (5.50 ora României), în Ungaria, în apropiere de graniţa cu Slovenia, când un autocar aparţinând firmei Atlassib a intrat în coliziune cu un TIR înmatriculat în Slovacia.

Autocarul românesc efectua o cursă pe relaţia România- Spania. Directorul Atlassib, Daniel Micu, a declarat pentru MEDIAFAX că autocarul se îndrepta către Spania şi transporta pasageri din toate oraşele mari din România. „Autocarul a ieşit aseară (luni – n.r.) din ţară pe la Arad şi se îndrepta către Spania. De la Bucureşti până la Arad autocarul a preluat pasageri din toate marile oraşe”, a declarat Micu. Acesta a precizat că un alt autocar al firmei a plecat către locul accidentului pentru a prelua ceilalţi pasageri În urma impactului, şi-au pierdut viaţa doi şoferi români şi doi pasageri ai autocarului românesc, precum şi şoferul TIR-ului.

Potrivit lui Ion Benţe, au fost rănite 23 de persoane din autocarul românesc, care au fost transportate la spitalul din localitatea Nagykanizsa, urmând ca în funcţie de gravitatea leziunilor să se decidă dacă rămân la această unitate medicală sau dacă sunt transferate la alte spitale.

Accident in Ungaria (foto metropol.hu)

Accident in Ungaria (foto: metropol.hu)

Oficiali din cadrul Ambasadei României la Budapesta au plecat spre locul accidentului, pentru a acorda asistenţă consulară. În autocarul românesc se aflau 40 de persoane – doi şoferi şi 38 de pasageri.

Conform Serviciului de presă al MAE român, un alt autocar Atlassib se îndreaptă spre locul accidentului, pentru preluarea persoanelor şi transportarea acestora în ţară. Autorităţile ungare au deschis o anchetă pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs accidentul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult