Acasa Actualitate-InternaSocial Universitatea Bucureşti: Vezi la ce facultăţi poţi intra doar cu media de la BAC

Universitatea Bucureşti: Vezi la ce facultăţi poţi intra doar cu media de la BAC

scris de A.B.
27 afisari

Reprezentanţii Universitatăţii Bucureşti (UB) propun, pentru intrarea în anul academic 2012-2013, trei modalităţi de admitere, respectiv pe baza mediei de la bacalaureat, prin formula mixtă probă scrisă plus bacalureatul şi prin examen scris.

universitatea bucuresti

foto: bucurestifm.ro

Modalitatea de admitere variază în funcţie de forma de învăţământ, domenii şi specializări.

Astfel, pe baza mediei de la bacalaureat se va putea intra la următoarele facultăţi:

Administraţie şi Afaceri (Administraţie publică, Administrarea afacerilor, Marketing)

Biologie (Biologie, Biochimie, Ecologie şi protecţia mediului) 

Filosofie

Geografie (Geografie-Bucureşti ID, Geografia turismului – ID, Geografia mediului- ID) 

Geologie (Inginerie geologică, Geofizică)

Istorie (Istorie, Istoria artei, Istorie – Sighişoara, Istorie)

Limbi şi Literaturi Străine (Filologie Clasică, Rusă, Slave, Maghiară, Rromani, Studii iudaice, Limbi moderne aplicate) 

Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei (Pedagogie, Psihopedagogie specială)

Teologie ortodoxă (Didactică, Asistenţă socială).

Admiterea prin examen scris sau test grilă va fi organizată la facultăţile de:

Drept (IF, ID – probe scrise la disciplinele Limba română şi Economie) 

Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (Jurnalism, Comunicare şi Relaţii publice, Publicitate, Jurnalism, Comunicare şi relaţii publice ID – probă scrisă din Limba română şi Creativitate şi expresivitate) 

Litere (Comunicare şi Relaţii Publice IF – probă scrisă de patru ore la Limba Română şi o Limbă Străină) 

Limbi şi Literaturi Străine (Engleză, Franceză , Germană, Neerlandeză, Spaniolă, Italiană, Portugheză , Arabă, Chineză, Japoneză, Turcă, Traducere şi interpretare – Engleză, Germană, Franceză, Spaniolă, Italiană, Rusă – o probă scrisă de patru ore din două discipline)

Psihologie (Psihologie IF – o probă scrisă din tematică).

Pentru anumite forme de învăţământ, domenii şi specializări, majoritatea facultăţilor din Universitate propun formula mixtă de admitere, cu o probă scrisă şi media de la bacalaureat sau notele de la disciplinele de la bacalaureat relevante pentru domeniul ales de candidat, fiecare cu o anumită pondere.

 Faculăţi la care se intră cu o probă scrisă şi media de la bacalaureat

Chimie (Chimie, Biochimie tehnologică, Radiochimie, Chimia mediului) 

Fizică (Fizică, Fizică în limba engleză, Fizică medicală, Biofizică, Fizică Informatică, Fizică tehnologică) 

Geografie (Geografie Bucureşti, Geografia turismului Bucureşti, Planificare teritorială Bucureşti, Hidrologie şi Meteorologie Bucureşti, Cartografie Bucureşti, Geografia Turismului Drobeta Turnu Severin, Geografia turismului Sighişoara, Geografia Turismului Călimăneşti, Planificare teritorială Drobeta Turnu Severin, Geografia mediului Bucureşti) 

Geologie 

Limbi şi Literaturi Străine (Studii americane) 

Litere (Limba şi literatura română – Limba şi literatură străină, Etnologie, Studii europene, Asistenţă managerială şi secretariat, Asistenţă managerială şi secretariat – Crevedia, Comunicare şi relaţii publice IFR, Ştiinţe ale informării şi documentării) 

Matematică şi Informatică (Matematică, Matematici aplicate, Matematică Informatică, Informatică, Tehnologia informaţiei, Informatică ID) 

Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei (Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar IF) 

Sociologie şi Asistenţă socială (Sociologie , Antropologie, Resurse Umane, Asistenţă Socială, Asistenţă Socială ID) 

Ştiinţe Politice (Ştiinţe Politice, Ştiinţe Politice în limba engleză, Ştiinţe Politice în limba franceză, Studii de Securitate – cu module opţionale în Limba Română, Engleză, Franceză)

Teologie Baptistă

Teologie Ortodoxă (Teologie Ortodoxă Pastorală, Artă Sacră)

Teologie Romano-catolică şi Asistenţă socială.

Ponderea bacalaureatului la calcularea mediei de admitere diferă de la facultate la facultate, între 20% şi 70%.

Înscrierea la admitere la facultăţile UB va avea loc între 9 şi 15 iulie.

În perioada 17-23 iulie, candidaţii înscrişi la facultăţile la care se organizează examene de admitere vor susţine probele stabilite, precizează reprezentanţii UB

2 comentarii

BULA 17-04-2012 - 16:19

Sa nu se puna taxe la facultatile de stat, asa cum e prevazut si in Constitutie, dar sa se reduca drastic numarul de locuri si sa se dea examen dur de admitere, in functie de profilul facultatii. Nu e bine ca nota de la bac, de la limba romana (de ex.) sa conditioneze admitrea la Politehnica sau la Fac. de Matematica. Sa se reduca si personalul auxiliar, care il depaseste numeric pe cel didactic. Asa este corect !

Sa se termine cu bajocura prin care li se dau tampitilor si ratatilor diplome de studii superioare. Sa se puna frana si la scolile doctorale din provincie, care au rasarit ca cipercile dupa ploaie sii ii fac doctori pe toti analfabetii, „pentru ca alti absolventi mai buni nu sunt” (asta e motivatia conducatorilor de doctorat, care vor sa aiba clienti si sa incaseze banii de la stat, plus ciubucurile).

BULA 17-04-2012 - 16:26

Autonomia universitara e o tampenie, o diversiune pusa la punct de tradatorii care conduc tara din ’90 incoace. Invatamantul are sarcina sa pregateasca fota de munca bine calificata, in acord cu cerintele economiei si cu planurile de dezvoltare a tarii. Programele analitice ale facultatilor trebuie sa respecte aceste cerinte si cineva trebuie sa ii ia la intrebari pe profesori, sa vada cum se achita de aceste sarcini. Daca profii vor sa-si faca de cap si sa predea ce vor ei, atunci sa-si caute investitori care sa le finanteze facultati particulare. Dar nici la particulari nu pot sa predea nazbatii, pentru ca daca absolventii nu sunt calificati in domenii care se cauta pe piata muncii, atunci nu se mai inscriu alti studenti si facultatile respective dau faliment.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult