Acasa Actualitate-InternaSocial Universitatea care te înscrie fără Bac

Universitatea care te înscrie fără Bac

scris de C.P.
8 afisari

Criza de candidaţi la facultate creată de situaţia dezastruoasă de la bacalaureat determină unele universităţi să coboare criteriile de admitere dincolo de cadrul legal, astfel că la Universitatea „Apollonia” Iaşi se pot înscrie şi tinerii care au obţinut diploma de bacalaureat.

Tinerii se pot înscrie la Universitatea „Apollonia” din Iaşi fără diplomă de bacalaureat, cu condiţia ca acest document să fie prezentat universităţii până la finele celui de-al doilea an de studiu

Surse din cadrul MECTS au precizat pentru „Gândul” că un corp de experţi ai Direcţiei Învăţământului Superior va fi trimis, luni, la sediul universităţii pentru a cere lămuriri.

În ceea ce priveşte sancţiunile care pot fi aplicate în cazul în care se va constata încălcarea legii, acestea pot ajunge până la desfiinţarea universităţii prin intermediul unui proiect de lege. Mai mult, conform noii legi a Educaţiei, rectorul instituţiei poate ajunge în instanţă, având răspundere penală pentru faptele grave petrecute în universitate.

Universitatea „Apollonia” Iaşi, care are un statut juridic controversat, rectoratul aflându-se într-un conflict cu Universitatea „Petre Andrei”, cu care îşi dispută o parte din patrimoniu, face înscrieri la trei specializări: medicină dentară, tehnică dentară şi ştiinţe ale comunicării, percepând taxe anuale de studiu cuprinse între 600 şi 1200 de euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult