UPDATE - Ursul omoară din nou un om în Dâmboviţa la Moroieni | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE – Ursul omoară şi atacă din nou în Dâmboviţa, la Moroieni şi Pietroşiţa

UPDATE – Ursul omoară şi atacă din nou în Dâmboviţa, la Moroieni şi Pietroşiţa

scris de Ștefan Constantinescu
4 afisari

UPDATE,ora 11,00 – Ministrul Mediului a anunţat că după incidentul de dimineaţă, când o persoană a fost ucisă de un urs în localitatea Moroieni, un alt incident a avut loc în comuna Pietroşiţa. Un al doilea atac, într-un interval de două ore, s-a produs, în judeţul Dâmboviţa, un urs atacând o altă persoană, aceasta scapând cu viaţă.

Un cioban a anunţat la 112, miercuri dimineaţă, că a fost atacat de un urs, dar a reuşit să se refugieze într-o baracă, fără a fi rănit, incidentul având loc în satul Dealu Frumos, comuna Pietroşiţa, unde sâmbătă un bătrân a fost ucis de un urs. Potrivit jandarmilor, incidentul a avut loc într-o zonă izolată din satul Dealu Frumos, unde un cioban a fost atacat de un urs, însă bărbatul a reuşit să fugă, refugiindu-se într-o baracă. Incidentul a fost semnalat la 112. Prefectul de Dâmboviţa, Dragos Rusu, a precizat că bărbatul care a alertat autorităţile nu a fost rănit.

———————————–

Un bărbat a fost ucis de un urs, miercuri dimineaţă, în localitatea dâmboviţeană Moroieni, la câteva zile după ce o persoană a murit, iar alte două au fost rănite după ce au fost atacate de urs, în două localităţi învecinate.

Incidentul petrecut miercuri în localitatea dâmboviţeană Moroieni, unde un bărbat a fost ucis de un urs, are loc pe acelaşi fond de vânătoare, la o distanţă de aproximativ zece kilometri de locul în care au avut loc incidentele de sâmbătă, cand trei oameni au fost atacaţi de urs.

A fost instituită carantină în zonă. Ursul a fost prins în gardul curţii respective şi se pare că acesta s-a apărat, e firesc. Zona a fost monitorizată în permanenţă. Distanţa dintre primul atac şi acesta este de aproximativ 10 kilometri şi acum toate concentratele se îndreaptă către locul incidentului. Toate inspectoratele silvice sunt în acţiuni de monitorizare în toată ţara. E perioada în care urşii vin la fructe, către livezile oamenilor, nu se întâmplă de ieri, de azi‘, a menţionat ministrul Mediului.

Am trimis la locul unde s-a produs această situaţie toţi factorii responsabili, o echipa de jandarmi, ambulanţa. Se pare că ar exista un caz de braconj. Ar fi fost vorba de un laţ şi bărbatul era acolo. Este vorba de un cetăţean din Moroieni, un agricultor. Este un sat mai izolat, nu avem toate datele. Este la 10 km de Buciumeni, unde s-a produs incidentul săptămâna trecută. Din informaţiile mele s-a depsit numărul de urşi optim pentru zonă. A fost şi un an foarte secetos„, a declarat Adrian Ţuţuianu, preşedinte CJ Dâmboviţa, pentru România TV.

Este vorba de un bărbat de 64 de ani. Lângă cadavrul său a fost găsit un laţ unde ursul ar fi fost prins în capcană. Rănile i-au fost fatale. „Este o perioadă în crare urşii coboară pentru a-şi asigura hrana cu fructele din livezile oamenilor. Nu avem de a face cu un comportament deviant, ci primele supoziţii cu un atac în urma prinderii ursului din această capcană. Este posibil ca oamenii să se fi speriat şi să pună capcane„, a declarat la România TV ministrul Mediului, Rovana Plumb.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult