Acasa Actualitate-InternaSocial Vaccin antirabic: Unele instituţii sanitare au epuizat stocurile

Vaccin antirabic: Unele instituţii sanitare au epuizat stocurile

scris de Stefan Galai
30 afisari

Mai multe instituţii sanitare din România au epuizat stocurile de vaccin antirabic, potrivit unui comunicat al Avocatului Poporului.

vaccin

foto: realitatea.net

Mai multe instituţii sanitare din ţară au sesizat Academia de Ştiinţe Medicale cu privire la faptul că s-au epuizat stocurile de vaccin antirabic iar Institutul Cantacuzino şi-a încetat producţia, lucru care pune în pericol sănătatea oamenilor, informează un comunicat al Avocatului Poporului remis joi, citat de Agerpres.

„Mai multe instituţii sanitare din ţară s-au plâns Academiei de Ştiinţe Medicale că au epuizat stocurile de vaccin antirabic şi că în scurt timp nu vor mai avea cu ce să-i trateze pe pacienţii muşcaţi de câini. În astfel de condiţii, Academia de Ştiinţe Medicale a solicitat discutarea acestei probleme în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării”, se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte ancheta demarată de Avocatul Poporului referitoare la închiderea liniilor de producţie la Institutul Cantacuzino, s-a dispus întocmirea unui raport special care prezintă rezultatul anchetei. Acest raport va fi înaintat Parlamentului şi Guvernului.

Avocatul Poporului a desfăşurat pe parcursul mai multor luni o anchetă proprie referitoare la încetarea producţiei de vaccinuri la Institutul Cantacuzino, care „reprezintă o încălcare gravă a dreptului la sănătate”, drept prevăzut de articolul 34 din Constituţia României.

„O asemenea situaţie are ca efect pericolul producerii unor epidemii, ale căror efecte nu ar putea fi înlăturate în lipsa vaccinurilor necesare”, se subliniază în comunicatul Avocatului Poporului.

Ancheta a fost finalizată în data de 27 aprilie iar concluzia a fost aceea că „Institutul Cantacuzino este de o importanţă deosebită, care ţine chiar de elementul de strategie naţională”.

4 comentarii

tomi 04-05-2012 - 01:43

Vestea sau ştirea, cum vreţi este alarmantă. Vă propun evitaţi orice fel de contact cu creaturile zise urbos, ciu ciu şi digital, purtatori de rabie,o specie foarte gravă a bacilului, ce se poate transmite şi prin biţii compiuterelor.
tomi

Ciu Huhu 04-05-2012 - 04:45

FERITI-VA CA DE MOARTE DE MONSTRUOSUL MONSTRU TOMI!

Carpa Ciu Huhu 04-05-2012 - 11:29

De asta sant atat de apreciat de toata lumea , ma exprim frumos si ciorect, si nu ma las cacat in gura de ja. danii!

tomi 04-05-2012 - 21:03

Măi omule cu tine nu am nimic,nu te teme nu te atac,nu ai un stil agresiv şi cu cei te felul tău mă port onest. Te vei convinge.Sânt alţii care au de suferit şi după fiecare întâlnire cu mine ajung la spitalul de urgenţă cu şoc nevrotic. Nu este cazul tău şi vreau să te liniştesc. Nu caut rivali inutili.
tomi

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult