Acasa Actualitate-InternaSocial Vai de ouale nostre!

Vai de ouale nostre!

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

.Consumul de oua a scazut alarmant in urma afirmatiilor lui Gheorghe Menciniscopschi de la fostul Institut de Cercetari Alimentare (ICA SA). Un numar de 14 mari producatori de oua au avut pierderi de 1,5 milioane de euro.

Menciniscopschi, care a folosit doar informatii de pe Internet pentru a-si face cercetarile, a fost dat in judecata de catre Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR). Google stie raspunsul la toate, si asta stie si Menciniscopschi de la fostul ICA SA, care a iesit pe sticla cu informatii aberante. Intr-o conferinta de presa de acum cateva zile a venit cu niste afirmatii care au produs un oarecare haos in supermarketuri. Mai mult, Menciniscopschi a avut aproximativ aceleasi afirmatii si anul trecut cand, in urma unui interviu luat de un reporter, a afirmat ca el se informeaza de pe Internet, neavand facute cercetari proprii.

 

Avalansa de minciuni

 

Astfel de afirmatii necercetate automat incurajeaza importul, ceea ce ar putea duce la o crestere a preturilor. Printre minciunile sale, sau informatiile preluate de pe Internet, se numara faptul ca 75% din productia de oua de consum din tara noastra este realizata la custi. In realitate din cele 6,3 miliarde de oua care se produc anual in Romania, doar 17 % se produc in custi neîmbunătăţite şi în cuşti imbunatatite conform standardelor europene, restul se produc in sisteme alternative – aer liber sau alte sisteme fara custi. In toata Uniunea Europeana, circa 68 % din ouale produse anual se produc in custi îmbunatatite , ouale fiind marcate cu cifra 3. O alta minciuna a acestuia a fost ca producatorii romani folosesc organisme modificate genetic. Daca ar fi adevarat, acestea ar fi foarte scumpe pentru ca nu se cultiva asa ceva la noi in tara, ca si celelalte tari ale Uniunii Europene. Lipsa de cunostinta in materie este si afirmatia potrivit careia crescatorii romani de gaini ouatoare la custi folosesc hrana sintetica. In realitate hrana gainilor ouatoare se compune din: porumb, orz, grau, floarea soarelui, rapita, soia si nu premix vitamino-mineral. Este interzisa un UE folosirea fainurilor proteice de orifine animala, hormoni, sedative, antibiotice ca stimulatori de productie. Dezinformarea acestuia nu se opreste aici. El mai zicea ca se folosesc vitamine si minerale sintetice. Practic acestea sunt folosite si la gainile crescute in sistem ecologic. In plus, acestea sunt perfect sigure fiind folosite chia si de oamenii de la farmacii si se folosesc in toata lumea. Mai mult, pentru ca nu are timp sa faca cercetari a mai vazut pe undeva prin “lumea virtuala” ca gainile crescute la custi sunt stresate si acesti hormoni de stres ajung in oua. Practic, gainile care sunt crescute de tarani in frig sau cu alte intemperii ca ploaia, vantul, furtuna, temperaturi ridicate excesive nu sufera de stres? De unde mai pui faptul ca gainile stresate nu produc oua.

 

Cine e Menciniscopschi

 

In calitate de director al Institutului de Cercetari Alimentare a tras sforile pentru ca o buna parte a terenului institutului, situat in zona Baneasa, pe mal de lac, sa ajunga pe mana firmelor afacerisului Dan Voiculescu, care a ridicat acolo un imens imobil. Pentru isprava privatizarii Institutului, Menciniscpschi si Dan Voiculescu au intrat in vizorul DNA, ambii fiind trimisi in judecata pentru coruptie. Procurorii DNA au descoperit ca activele institutului au fost subevaluate cu peste 7 milioane de euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult