Acasa Actualitate-InternaSocial Vanghelie campion al ajutoarelor sociale date in campanie

Vanghelie campion al ajutoarelor sociale date in campanie

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Pesedistul Marian Vanghelie, edil al sectorului 5 care acum aspira la Primaria Capitalei este campionul ajutoarelor sociale acordate in Bucuresti, releva o ancheta publicata luni de cotidianul Romania Libera.

“Primaria Sectorului 5 a acordat cele mai multe ajutoare sociale dintre primariile de sector. Varful acestora a fost inregistrat anul trecut, in plina perioada electorala”, titreaza cotidianul mentionat. Autorul anchetei detaliaza: Aproape 35.000 de locuitori ai Capitalei au primit ajutoare de urgenta din partea primariilor de sector, de la inceputul anului 2009 pana in prezent. Valoarea totala a acestor ajutoare financiare se ridica la aproximativ 8,2 milioane de euro, iar campionul este primarul PSD Marian Vanghelie: in sectorul 5, peste 22.000 de persoane au primit bani de la primarie sub forma de ajutor de urgenta. Coincidenta sau nu, urgentele cele mai mari au aparut in perioadele electorale. Conform legii, astfel de ajutoare pot fi acordate persoanelor afectate de calamitati, incendii, accidente sau orice alte situatii deosebite stabilite dupa bunul plac al primariei”.

In trimestrul 2 al anului 2009 (aprilie-iunie), primaria condusa de Marian Vanghelie a acordat ajutoare de urgenta unui numar-record de 12.170 de persoane, in contextul in care alegerile europarlamentare au avut loc in iunie 2009. In trimestrul 4 din 2009 (octombrie-decembrie), aceeasi institutie a inregistrat un nou val de urgente sociale: 7.271 de cazuri. In acea perioada, in lunile noiembrie si decembrie, au avut loc alegerile prezidentiale”, se mai arata in ancheta. In aceasta se mentioneazaa, pentru comparatie, situatia de la celalalte sectoare: Primaria Sectorului 1 – aproape 5.000 de cazuri; Primaria Sectorului 4 – 293 de cazuri; Primaria Sectorului 3 – 129 de cazuri si Primaria Sectorului 6 – patru cazuri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult