Acasa Actualitate-InternaSocial Vatra Luminoasă în pericol

Vatra Luminoasă în pericol

scris de D.P.
11388 afisari

BUCUREȘTIUL este sub asediul COVID 19 și, în loc să ia măsuri urgente pentru a proteja bucureștenii, Gabriela Firea îl sprijină pe Agop Kirmiziyan să construiască un complex de blocuri de 7 etaje în zona protejată Vatra Luminoasă

Primarul General și consilierii PSD de la Capitală se pregătesc să mai aplice o lovitura bucureștenilor, după rețeta Firea-Pandele, patentată la Voluntari.

Pentru ședința Consiliului General al primăriei București din 18 martie, aparatul de lucru al primarului Gabriela Firea a pregătit aprobarea realizării unui complex imobiliar în cartierul Vatra Luminoasă, încă un cartier care va fi distrus odată cu construcția de noi blocuri.

Astfel, Gabriela Firea este de acord și propune Consiliului General aprobarea Proiectului de Hotărâre privind Planul Urbanistic Zonal Șoseaua Iancului nr 90 (fosta fabrică de confecții Zefirul), pe baza căruia se vor construi clădiri cu peste 47 mii mp suprafață construită, apartamente, baruri, restaurante, cu înălțimi de 30 m, într-o zona protejata, cu case, cu regim actual de maxim 10 m înălțime.

La fel în Voluntari primarul Pandele a aprobat PUZ-uri cu regim de înălțime foarte ridicat în zone de locuințe cu vile și piscine. După ce mai mulți bucureșteni și-au făcut vile cu piscină în Pipera lângă ele au apărut blocuri înalte care fac umbra sau din căror balcon te uiți sau chiar sari direct în curtea oamenilor. Deja traficul este aproape blocat deși mai sunt foarte terenuri goale pe care se intenționează construirea și în curând numai o linie de metrou poate salva zona.

Vatra Luminoasa era unul dintre putinele cartiere din București care scăpaseră pana acum de lăcomia rechinilor imobiliari sprijiniți de o administrație corupta.

Terenul este în proprietatea firmei Total Fidelity SRL din București, controlata de omul de afaceri Agop Kirmiziyan, un intim al celor care pot obține aproape orice de la Primăria București.

Vezi Raport Companie Total Fidelity pdf.

Ușurința cu care acesta a obținut avizele necesare pentru a construi blocuri de 30 m înălțimea într-o zona protejata și sprijinul primarului Firea arata un plan bine pus la punct, în care toate “rotitele” au fost bine unse din timp.

Consilierii PSD știu ca proiectul” trebuie sa treacă, vine de sus” și probabil mai este nevoie de câteva voturi ale consilierilor din Opoziție

Cetățenii din cartier și zonele învecinate se împotrivesc vehement aprobării acestui proiect, existând nenumărate plângeri împotriva acestei propuneri, fiind constituite asociații în acest sens. Asociația “Grupul Civic Iancului” a adunat sute de semnături de la cetățenii din Vatra Luminoasă, concretizate în plângeri adresate primarului general și consilierilor generali (https://www3.pmb.ro/institutii/cgmb/dezb_publica/proiecte/1488), în care reclamă încălcarea flagrantă a legii.

Semnatarii petițiilor cer Primăriei Municipiului București să nu aprobe construcția blocurilor, având în vedere că infrastructura locală nu permite construirea unui astfel de proiect, debitul de apa în zona nu este suficient, canalizarea existenta refulează, iar zona este deja supraaglomerata de traficul auto și lipsa parcărilor, realizarea noilor blocuri determinând astfel un blocaj total în zona Iancului- Vatra Luminoasă – Morarilor.

Memoriu Opozitie PUZ pdf.

Deja traficul este sufocant, din cauza proximității cu Mega Mall și Arena Națională. Blocurile vor fi construite lângă Scoală 49, una dintre cele mai aglomerate din București, unde se învață în 3 schimburi! În petițiile transmise Primăriei București se mai arata, pe lângă multe altele, ca avizul Ministerului Culturii (acordat în timpul administrației PSD) este ilegal, pentru că aprobă construirea de blocuri de 7 etaje în Zona Protejata nr 46 Parcelarea Vatra Luminoasa.

Anunt Dezbatere pdf.

Asociația “Grupul Civic Iancului” face apel la mass-media neaservită sferelor de influență Firea-Pandele cu mare încredere deși sunt informații care arată că Gabriela Firea a alocat un buget foarte generos mai multor televiziuni și la 7 site-uri și instituții media.

Primarul General Gabriela Firea și consilierii PSD de la Capitală, într-o perioadă în care Bucureștiul este sub asediul COVID 19, sunt mai interesați de aprobarea unui noul PUZ în Iancului 90, decât să ia măsuri urgente pentru a proteja bucureștenii.

8 comentarii

Nicoleta Ciocea 17-03-2020 - 22:48

Chiar dacă se aproba, trebuie solicitata anularea și suspendarea HCGMB în instanta. Noi am obținut anularea unui PUZ pentru Zona Protejata Mantuleasa chiar săptămâna trecută.

Nastase Ileana 18-03-2020 - 00:27

Locuiesc in zona si ma gandesc ca, conform legii, parerea vecinilor conteaza, cu conditia sa fie formulate argumente solide. Eu zic sa propuneti scaderea numarului de nivele la macim 3, fara magazine, si, obligatoriu cladirea sa aiba parcare subterana. Distanta fata de cladurile vecine sa fie de minim 5 m de jur imprejur, pentru a permite accesul pompierilor. Si fara unitati de alimentatie publica care sa tulbure linistea publica intr-o zona cu multi oameni in varsta si familii cu copii.

Bogdan 18-03-2020 - 10:54

Cam multe vrei. Bătrânii mor, așa că nu mai apucă să îi deranjeze clienții magazinelor!

Dan 18-03-2020 - 10:14

Zona se numesye PARCUL iANCULUI !!! Parcul Vatra Luminoasa este situat intre str Vatra Luminoasa si str Maior Ion Coravu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ana 20-03-2020 - 15:00

Iar Parcul Iancului este între Vatra Luminoasa și Sos Iancului.Chiar conteaza numele cartierului?!
Problema este fix aceeași!!!

Ana 20-03-2020 - 15:16

Același tip de case, construite in aceeași perioada și cu același regim!!!

Adrian 21-03-2020 - 23:33

Blocuri de maxim 3 etaje, parcări de 2 nivele, magazine nu e nevoie in zona că sunt minim 3 mai la 300m distanta (Lidl, Carrefour, Kaufland) și Mega vis-a-vis. Un parc public in centru de 500 mp, so toata zona sa fie public’ nu carrier rezidential

Popescu Constantin - București 22-03-2020 - 01:30

CRIMA IMPOTRIVA POPORULUI ROMAN, A ROMÂNIEI…. CE A MAI RAMAS DIN ELE …..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult