Acasa Actualitate-InternaSocial Veşti bune pentru medicii români din SUA, Canada şi Israel care vor să revină în ţară

Veşti bune pentru medicii români din SUA, Canada şi Israel care vor să revină în ţară

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat joi, 15 noiembrtie, că va fi elaborat un act normativ pentru recunoaşterea specializărilor medicale obţinute în SUA, Canada şi Israel.

Veşti bune pentru medicii români din SUA, Canada, Israel care vor să revină în ţară

Prin acest act normativ medicii români din SUA, Canada şi Israel care doresc să revină şi să practice medicina în ţară nu ar mai trebui să se înscrie la rezidenţiat, ci le-ar fi recunoscute diplomele de specialitate dobândite în ţara respectivă şi ar avea de făcut „doar câţiva paşi” pentru a obţine dreptul de practică. Potrivit mediafax, Raed Arafat a precizat că a discutat deja cu reprezentanţii Guvernului şi Ministerului Educaţiei pentru modificarea legislaţiei, dată fiind realitatea lipsei medicilor în România.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, mulţi medici români care şi-au obţinut specializarea într-una dintre aceste trei ţări au solicitat să se găsească o soluţie ca să poată profesa în ţară, în condiţiile în care nu este recunoscută specializarea obţinută în afara Uniunii Europene. Raed Arafat a fost numit noul ministru al Sănătăţii în urmă cu o săptămână, pe 7 noiembrie.

1 comentariu

tomi 16-11-2012 - 00:29

Toata cinstea domnului ministru ARAFAT, am respect si onoare pentru arabii care nu au nimic comun cu islamul totalitar, un om modern care nu sa uita la nationalitate stie doar ca medicii evrei sint cei mai buni in lume si-i vrea pentru medicina romana.Cu asa gen de oameni se poate face pace iar Israelul va face aceasta pace cu arabii de felul domnului ARAFAT. Sa primesti domnule ministru toata admiratia si aprecierea mea fata de un om adevarat..
cu admiratie tomi

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult