Acasa Actualitate-InternaSocial Vezi aici cartierele bucurestene care vor fi cele mai afectate la cutremur

Vezi aici cartierele bucurestene care vor fi cele mai afectate la cutremur

scris de Ziua Veche
559 Afisari

Cladire cu bulina rosieHarta seismică a Bucureştiului este împărţită pe zone de risc. Zonele colorate în roşu au risc crescut şi vizează în special centrul Bucureştiului. Culoarea galbenă indică un grad mediu de pericol, în timp ce verdele, specific zonei de vest, este garanţia că acolo seismul va fi cel mai puţin resimţit. Indicaţiile sunt utile în primul rând pentru constructori, desigur, dacă le şi respectă, informează Mediafax.


Gheorghe Mărmureanu, directorul Instititului Naţional de Fizică a pământului, va publica o carte despre felul în care Bucureştiul ar putea fi afectat de producerea unui cutremur de mare intensitate. Sunt date cunoscute, însă specialistul va merge cu planurile în detaliu pentru ca măcar pe viitor constructorii să fie mult mai responsabili.

Zonele colorate în roşu au risc crescut şi vizează în special centrul Bucureştiului. Culoarea galbenă indică un grad mediu de pericol, în timp ce verdele, specific zonei de vest, este garanţia că acolo seismul va fi cel mai puţin resimţit. Astfel, zonele din Bucureşti cel mai expuse în cazul unui seism cu risc ridicat sunt centrul Capitalei, cartierul Pantelimon şi Măgurele.

La cutremurul din 4 martie 1977, cu magnitudinea de 7,4 pe scara Richter, s-au prăbuşit 30 de clădiri, au murit 1.424 de oameni şi au fost rănite peste 10.000 de persoane, în Bucureşti şi alte oraşe.

Pompierii şi jandarmii bucureşteni, sprijiniţi de poliţişti, au simulat, vineri dimineaţă, o serie de intervenţii în caz de cutremur de 7,1 grade pe scara Richter, acţiunile având loc într-o zonă dezafectată din cartierul Bucureştii Noi, din Sectorul 1 al Capitalei.

0 comentariu

Tzepesh 01-08-2010 - 16:53

sa rationalizeze si curentul. Doua ore pe zi, intre 8 si 10, sa fie alimentata cladirea.Iar generatorul de rezerva sa nu aiba motorina.

indisciplinatu 01-08-2010 - 17:15

Eu propun sa se mute in corturi in fata sediului!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult